Ingredience
Karbanátky
- 120 g mrkev
- 80 g jemné ovesné vločky
- 40 g sýr parmazánového typu
- 20 g lněné semínko
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce olej
- 1 vejce
- 1 cibule
- 1 lžička strouhaný zázvor
- 1 lžička kurkuma
- chilli koření
- sůl
Kaše
- 6 středních brambory
- 150 ml horké mléko
- 40 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem a přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Necháme na oleji jen trochu zavadnout a přesypeme do misky. Přidáme nastrouhaný sýr, zázvor, len, vločky, koření a také vejce. Dle chuti osolíme. Zpracujeme těstíčko, které necháme 10 minut odstát. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme karbanátky, které v dlaních pevně upěchujeme. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20-25 minut. |
2 Hotovo | V mezičase uvaříme doměkka v osolené vodě oloupané a pokrájené brambory. Slijeme vodu, přidáme rozehřáté máslo a horké mléko a rozšťoucháme na kaši. |