0 0
Mrkvové karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Karbanátky
120 g mrkev
80 g jemné ovesné vločky
40 g sýr parmazánového typu
20 g lněné semínko
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 vejce
1 cibule
1 lžička strouhaný zázvor
1 lžička kurkuma
chilli koření
sůl
Kaše
6 středních brambory
150 ml horké mléko
40 g máslo
sůl

Mrkvové karbanátky

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Zajímavý tip pro ty, kteří trpí vysokým krevním tlakem: pravidelná konzumace lněných semínek prý krevní tlak snižuje.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Karbanátky

  • Kaše

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem a přidáme najemno nastrouhanou mrkev. Necháme na oleji jen trochu zavadnout a přesypeme do misky. Přidáme nastrouhaný sýr, zázvor, len, vločky, koření a také vejce. Dle chuti osolíme. Zpracujeme těstíčko, které necháme 10 minut odstát. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pokládáme karbanátky, které v dlaních pevně upěchujeme. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 20-25 minut.

2
Hotovo

V mezičase uvaříme doměkka v osolené vodě oloupané a pokrájené brambory. Slijeme vodu, přidáme rozehřáté máslo a horké mléko a rozšťoucháme na kaši.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ruské vejce
další
Musaka
předchozí
Ruské vejce
další
Musaka

Přidejte svůj komentář