0 0
Mrkvové muffiny se sladkou krémovou polevou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g mrkev
200 ml slunečnicový olej
200 g třtinový cukr
150 g hladká mouka
100 g vlašské ořechy
50 g celozrnná pšeničná mouka
3 lžičky prášek do pečiva
3 vejce
1 lžíce vanilkový cukr
1 lžíce skořice
špetka sůl
Poleva
150 g smetanový sýr použil jsem Gervais original. 2 malé kelímky.
75 g máslo
75 g moučkový cukr
na ozdobu vlašské ořechy

Mrkvové muffiny se sladkou krémovou polevou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Vláčnost dosáhnete nejlépe tak, že vychladnuté muffiny, bez polevy, dáte uležet do krabičky nebo pod potravinovou fólii.. těsto pak příjemně změkne.

  • 40 min
  • Porcí: 18
  • Středně náročné

Ingredience

  • Poleva

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V mixéru vyšleháme dojemna olej, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Pomalu začneme přisypávat mouky, prášek do pečiva, sůl a skořici.
Následně už jen pomocí metličky spojíme směs s nastrouhanou mrkví (1/2 přes jemné struhadlo, 1/2 přes hrubé struhadlo) a vlašskými ořechy.

2
Hotovo

Muffinové formy naplnímee směsí cca 1 cm pod okraj. Pokud používáte kovovou formu, vymažte ji máslem. Pokud máte silikonové formičky, není třeba vymazávat. Pečeme zhruba 30 minut.

3
Hotovo

Poleva

Pořádně a dojemna rozšleháme změklé máslo, smetanový sýr a cukr tak, abychom se zbavili všech hrudek. Dáme do lednice, vychladnout a ztuhnout.

4
Hotovo

Muffiny vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Nazdobíme polevou, ještě trochou nastrouhané mrkve a vlašským jádrem ;-)

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas 😉

předchozí
Gazpacho
další
Batátové tousty s červenou řepou a kozím sýrem

Přidejte svůj komentář