Ingredience
- 1 miska mrkvová nať
 - 60 ml olivový olej
 - 40 g sýr parmazánového typu
 - 30 g dýňová semínka loupaná
 - 3 lžíce citrónová šťáva
 - 3 stroužky česnek
 - sůl
 
Postup přípravy
Použila jsem mladou nať z mrkviček, které jsem vyjednotila na záhonu. Pesto se hodí do těstovin, salátů anebo na chleba.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Mrkvovou nať důkladně omyjeme a osušíme v utěrce. Nakrájíme na kousky a nasypeme buď do elektrického sekáčku nebo hmoždíře, přidáme oloupaný pokrájený česnek, strouhaný sýr, citrónovou šťávu, sůl a dýňová semínka. Rozmixujeme na pastu a uložíme v uzavíratelné skleničce v lednici. Spotřebujeme do týdne nebo zamrazíme.  | 












