0 0
Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy

Postup přípravy

Sdílet

Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

Perník

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 75 g oleje
  • 10 g prášku do perníku
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa
  • sůl
  • máslo a hrubá mouka na formu

Krém, poleva a zdobení

  • 120 g mascarpone
  • 100 g zakysané smetany
  • 20 g moučkového cukru
  • 30 g čokolády na vaření
  • 15 g másla
  • 40 g kešu oříšků

Postup:

Smísíme mouku s perníkovým práškem, cukrem, kakaem a solí. Mléko smícháme s olejem a vejcem a oboje spojíme. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a promícháme. Formu vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto, roztáhneme do stran a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 30 minut. Je-li těsto hotové, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed korpusu. Pokud bude špejle suchá, je hotovo.

Hotový korpus necháme zchladnout, poté přendáme na tácek a ozdobíme.

Krém připravíme smícháním mascarpone, cukru a zakysané smetany. Naneseme ledabyle na korpus. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem a pokapeme jí smetanový krém. Oříšky nasekáme a nasucho opražíme na pánvi. Oříšky posypeme povrch koláče.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem
další
Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem
předchozí
Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem
další
Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem

Přidejte svůj komentář