0 0
Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Mrkvový perník s krémem, čokoládou a kešu ořechy

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    Perník

    • 200 g polohrubé mouky
    • 200 ml mléka
    • 80 g cukru
    • 75 g oleje
    • 10 g prášku do perníku
    • 1 mrkev
    • 1 vejce
    • 1 vrchovatá lžíce kakaa
    • sůl
    • máslo a hrubá mouka na formu

    Krém, poleva a zdobení

    • 120 g mascarpone
    • 100 g zakysané smetany
    • 20 g moučkového cukru
    • 30 g čokolády na vaření
    • 15 g másla
    • 40 g kešu oříšků

    Postup:

    Smísíme mouku s perníkovým práškem, cukrem, kakaem a solí. Mléko smícháme s olejem a vejcem a oboje spojíme. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a promícháme. Formu vymažeme silně máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto, roztáhneme do stran a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 30 minut. Je-li těsto hotové, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed korpusu. Pokud bude špejle suchá, je hotovo.

    Hotový korpus necháme zchladnout, poté přendáme na tácek a ozdobíme.

    Krém připravíme smícháním mascarpone, cukru a zakysané smetany. Naneseme ledabyle na korpus. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem a pokapeme jí smetanový krém. Oříšky nasekáme a nasucho opražíme na pánvi. Oříšky posypeme povrch koláče.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem
    další
    Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem
    předchozí
    Zeleninové sabdží s rýží basmati a gomasiem
    další
    Dýňová polévka s tymiánem a bílým vínem

    Přidejte svůj komentář