Ingredience
- 250 g tučný tvaroh
- 100 g čerstvý sýr typu žervé
- 50 g čedar
- 40 g máslo
- 30 g drcené pistácie
- listy ze 4 stonků čerstvá bazalka
- 2 stroužky česnek
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Na ozdobu
- granátové jablko
- rukola
- balzamiko krém černý
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Česnek oloupeme, prolisujeme a lehce orestujeme na másle. V misce smícháme strouhaný čedar s tvarohem a čerstvým sýrem a vmícháme orestovaný česnek s máslem. Osolíme, opepříme, přidáme chilli dle chuti, posekané listy bazalky a pistácie. Důkladně smícháme a naplníme silikonové muffinové formičky (sýr se z nich skvěle vyklopí). Odložíme do lednice a necháme přes noc ztuhnout. |
2 Hotovo | Na talíř nandáme pár rukolových listů, na něj vyklopíme sýrový muffin, na něj navrstvíme kuličky granátového jablíčka a kolem pokapeme balzamico. |












