0 0
Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou

    Postup přípravy

    Na 12 ks budeme potřebovat:

    • 250 g dýně Hokaidó
    • 100 g másla
    • 3 stroužky česneku
    • cca 3 cm červené chilli papričky
    • 2 snítky tymiánu (příp. špetku sušeného)
    • 2 lžíce šlehačky
    • 1 střední cibule
    • 1 lžíce koňaku
    • 1 lžička světlého krémového balzamika
    • velká špetka oregana
    • velká špetka třtinového cukru
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • sůl dle chuti
    • plát listového těsta
    • olej na vymazání plechu

    Postup:

    Odváženou dýni rozkrájíme na kostičky i se slupkou.

    V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a posekaný česnek. Když je cibule orestovaná dosklovata, přidáme špetku cukru a za velmi častého míchání jí necháme zezlátnout. Přilijeme koňak a necháme vydusit. Přidáme kostičky dýně, tymián, muškátový oříšek, oregáno, na drobounko pokrájenou chilli papričku a sůl. Mícháme a restujeme. Dýně se po chvilce začne rozpadat. Přidáme šlehačku a stále restujeme. Úplně nakonec, když je dýně “na kaši”, přidáme balzamiko a dle vlastní chuti případně dosolíme. Ještě necháme prohřát a slupky dýně, které zbyly rozdrtíme nahrubo šťouchadlem na brambory.

    Z listového těsta vykrájíme tvořítkem nebo skleničkou kolečka o průměru 7-8 cm. Plech na muffiny nebo koláčky vymažeme olejem a do každého vmáčkneme kolečka z listového těsta.

    Troubu rozpálíme na 190 st. C a těsto v něm upečeme po dobu asi 12 minut. Za chvíli se začne v troubě nafukovat a vytvoří zlaté kulaté muffinky. Hotové vytáhneme a necháme zchladnout. Poté je z plechu vyjmeme, lžičkou prolomíme a odstraníme vrchní část muffinů a naplníme je paštikou z dýně. Vršek ozdobíme kouskem chilli papričky a čerstvého tymiánu.

    Paštika je skvělá i na pečivo.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Nádivkový duel
    další
    Vaječná tlačenka

    Přidejte svůj komentář