0 0
Musaka z uzeného tempehu a cukety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Musaka z uzeného tempehu a cukety

Postup přípravy

Sdílet

Přísahám, tohle je pro letošek poslední recept z cukety. Jedna vytrvalkyně ještě odpočívala v lednici 🙂

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 balíček uzeného tempehu
  • 1 střední cuketa
  • 1 cibule
  • 1 velké stroužky česneku
  • 2 dl rajčatového pyré
  • 4 střední až větší brambory
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 40 g másla
  • cca 1.5 dl mléka
  • 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
  • hrubozrnné kari
  • sůl
  • citronová šťáva
  • olej

Postup:

Cibuli rozkrájíme na proužky a orestujeme na oleji dorůžova. Přidáme tempeh nakrájený na velmi jemné nudličky, česnek rozkrájený na kousky a cuketu rozkrájenou na tenké plátky. Zasypeme kari kořením a solí a chvilku opékáme. Zalijeme rajčatovým pyré a trochou vody a chvilku podusíme pod pokličkou.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku. Osolíme, přidáme taky trochu kari, zalijeme mlékem a svaříme na bešamel. Měl by mít konzistenci tekutého pudinku.

Směs s tempehem nalijeme do zapékací misky, povrch poklademe plátky brambor a celé zalijeme bešamelem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 35 minut. Potom sundáme alobal, musaku posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme pod grilem ještě asi 25 minut dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Podzimní pečený čaj
další
Mexický guláš v chlebu
předchozí
Podzimní pečený čaj
další
Mexický guláš v chlebu

Přidejte svůj komentář