0 0
Musaka z uzeného tempehu a cukety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Musaka z uzeného tempehu a cukety

    Postup přípravy

    Přísahám, tohle je pro letošek poslední recept z cukety. Jedna vytrvalkyně ještě odpočívala v lednici 🙂

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 balíček uzeného tempehu
    • 1 střední cuketa
    • 1 cibule
    • 1 velké stroužky česneku
    • 2 dl rajčatového pyré
    • 4 střední až větší brambory
    • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
    • 40 g másla
    • cca 1.5 dl mléka
    • 30 g strouhaného sýru parmazánového typu
    • hrubozrnné kari
    • sůl
    • citronová šťáva
    • olej

    Postup:

    Cibuli rozkrájíme na proužky a orestujeme na oleji dorůžova. Přidáme tempeh nakrájený na velmi jemné nudličky, česnek rozkrájený na kousky a cuketu rozkrájenou na tenké plátky. Zasypeme kari kořením a solí a chvilku opékáme. Zalijeme rajčatovým pyré a trochou vody a chvilku podusíme pod pokličkou.

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku. Osolíme, přidáme taky trochu kari, zalijeme mlékem a svaříme na bešamel. Měl by mít konzistenci tekutého pudinku.

    Směs s tempehem nalijeme do zapékací misky, povrch poklademe plátky brambor a celé zalijeme bešamelem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 35 minut. Potom sundáme alobal, musaku posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme pod grilem ještě asi 25 minut dozlatova.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Podzimní pečený čaj
    další
    Mexický guláš v chlebu

    Přidejte svůj komentář