0 0
Nádivkový duel

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nádivkový duel

Postup přípravy

Sdílet

Na dnešek jsme pro vás s naším Kubou nachystali nádivkový duel. Utkají se v něm nádivka masová a nádivka vegetariánská. To proto, kdyby vás přepadla kreativní múza a měli jste potřebu improvizovat. Pro zjednodušení je postup maso i vege stejný, až do závěrečné rovinky 🙂

Na 2 nádivky o rozměru 18 x 24 cm budeme potřebovat:

  • 450 ml zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bio zeleninového bujónu rozvařeného ve vodě)
  • 200 g libové slaniny
  • 190 g uzeného tempehu (1 balení, k dostání ve zdravé výživě i některých supermarketech)
  • 100 g kešu oříšků
  • 50 g másla
  • 10 rohlíků
  • 10 vajec
  • 1 dl smetany
  • 1 cibule
  • misku směsi zelených bylin (u nás to byl medvědí česnek, pažitka, celerové lístečky a všechny zelené zbytky z mrazáku)
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • olej

Postup:

Nachystáme si zeleninový vývar, nakrájíme rohlíky, cibuli, tempeh i slaninu na kostičky. Rohlíky nasypeme na plech a necháme trochu okorat v troubě vyhřáté na 120 st. C, přibližně 20 minut.

File 27.03.16 22 32 48

Cibuli rozdělíme do dvou kastrolů, podlijeme olejem a orestujeme lehce dorůžova. Do jednoho kastrolu přidáme tempeh, opečeme a zakápneme sojovkou. Do druhého kastrolu nasypeme slaninu a opečeme, až také zrůžoví.

Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutků nalijeme smetanu a rozehřáté máslo, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Vidličkou rozšleháme.

Do okoralých rohlíků nasypeme všechny posekané bylinky, polijeme je žloutkovou směsí a promícháme. Přimícháme také nasekané kešu ořísky. V této fázi směs rozdělíme na dvě části. Do jedné přimícháme tempeh a polovinu bílků a lehce promícháme. Do druhé přimícháme slaninu a zbytek bílků a také lehce promícháme.

File 27.03.16 23 43 35

Formu vyložíme dvěma kusy pečícího papíru, ze kterých uděláme dva oddělené „chlívečky“ a do každé části přendáme jeden druh nádivky. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 35 minut.

File 27.03.16 22 34 49

Když jsme naše dílo ochutnávali, shodli jsme se celá rodina na známce 1 pro obě. Jen té se slaninou bychom přidali ještě hvězdičku za to, že byla úžasně šťavnatá 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Biskupský chlebíček
další
Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou
předchozí
Biskupský chlebíček
další
Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou

Přidejte svůj komentář