0 0
Nádivkový duel

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Nádivkový duel

    Postup přípravy

    Na dnešek jsme pro vás s naším Kubou nachystali nádivkový duel. Utkají se v něm nádivka masová a nádivka vegetariánská. To proto, kdyby vás přepadla kreativní múza a měli jste potřebu improvizovat. Pro zjednodušení je postup maso i vege stejný, až do závěrečné rovinky 🙂

    Na 2 nádivky o rozměru 18 x 24 cm budeme potřebovat:

    • 450 ml zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bio zeleninového bujónu rozvařeného ve vodě)
    • 200 g libové slaniny
    • 190 g uzeného tempehu (1 balení, k dostání ve zdravé výživě i některých supermarketech)
    • 100 g kešu oříšků
    • 50 g másla
    • 10 rohlíků
    • 10 vajec
    • 1 dl smetany
    • 1 cibule
    • misku směsi zelených bylin (u nás to byl medvědí česnek, pažitka, celerové lístečky a všechny zelené zbytky z mrazáku)
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • špetka muškátového oříšku
    • olej

    Postup:

    Nachystáme si zeleninový vývar, nakrájíme rohlíky, cibuli, tempeh i slaninu na kostičky. Rohlíky nasypeme na plech a necháme trochu okorat v troubě vyhřáté na 120 st. C, přibližně 20 minut.

    File 27.03.16 22 32 48

    Cibuli rozdělíme do dvou kastrolů, podlijeme olejem a orestujeme lehce dorůžova. Do jednoho kastrolu přidáme tempeh, opečeme a zakápneme sojovkou. Do druhého kastrolu nasypeme slaninu a opečeme, až také zrůžoví.

    Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Do žloutků nalijeme smetanu a rozehřáté máslo, osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem. Vidličkou rozšleháme.

    Do okoralých rohlíků nasypeme všechny posekané bylinky, polijeme je žloutkovou směsí a promícháme. Přimícháme také nasekané kešu ořísky. V této fázi směs rozdělíme na dvě části. Do jedné přimícháme tempeh a polovinu bílků a lehce promícháme. Do druhé přimícháme slaninu a zbytek bílků a také lehce promícháme.

    File 27.03.16 23 43 35

    Formu vyložíme dvěma kusy pečícího papíru, ze kterých uděláme dva oddělené „chlívečky“ a do každé části přendáme jeden druh nádivky. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 35 minut.

    File 27.03.16 22 34 49

    Když jsme naše dílo ochutnávali, shodli jsme se celá rodina na známce 1 pro obě. Jen té se slaninou bychom přidali ještě hvězdičku za to, že byla úžasně šťavnatá 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Biskupský chlebíček
    další
    Muffiny z listového těsta s dýňovou paštikou

    Přidejte svůj komentář