• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem
0 0
Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • cca 500 ml rostlinného oleje
  • 4 hermelíny
  • 50 g vlašských ořechů
  • 3 stroužky česneku
  • 3 větší snítky tymiánu
  • 1 lžička medové hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • několik snítek tymiánu a 4 velké stroužky česneku k ochucení oleje a cca 10 půlek vlašských ořechů

Kváskový chléb recept

Postup:

Hermelíny rozkrojíme na půlky, lžičkou vydlabeme měkký střed a dáme ho do misky. Nesmíme porušit „kůrku“. Vylouskáme ořechy, posekáme na kousky a přidáme k hermelínové hmotě. Přidáme také odraný tymián, hořčici, sůl, pepř a vidličkou zpracujeme v kompaktní směs. Připravenou směsí naplníme všechny části hermelínů a vždy 2 půlky spojíme k sobě. Do zavařovací sklenice nalijeme trošku oleje, vložíme 1 hermelín, na něj položíme větvičku tymiánu, několik ořechů a zase zalijeme trochou oleje. Takto pokračujeme se všemi hermelíny. Kolem nich nastrkáme zbytek tymiánu a česnek rozkrájený na půlky. Přiklopíme a necháme uzrát v lednici alespoň 5 dní.

nakladany-hermelin-priprava

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Špeko-kapustové knedlíky se špenátem
další
Nová rubrika: Testujeme restaurace
předchozí
Špeko-kapustové knedlíky se špenátem
další
Nová rubrika: Testujeme restaurace

Přidejte svůj komentář