• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem
0 0
Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Nakládaný hermelín s vlašskými ořechy, tymiánem a kváskovým chlebem

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • cca 500 ml rostlinného oleje
    • 4 hermelíny
    • 50 g vlašských ořechů
    • 3 stroužky česneku
    • 3 větší snítky tymiánu
    • 1 lžička medové hořčice
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • několik snítek tymiánu a 4 velké stroužky česneku k ochucení oleje a cca 10 půlek vlašských ořechů

    Kváskový chléb recept

    Postup:

    Hermelíny rozkrojíme na půlky, lžičkou vydlabeme měkký střed a dáme ho do misky. Nesmíme porušit “kůrku”. Vylouskáme ořechy, posekáme na kousky a přidáme k hermelínové hmotě. Přidáme také odraný tymián, hořčici, sůl, pepř a vidličkou zpracujeme v kompaktní směs. Připravenou směsí naplníme všechny části hermelínů a vždy 2 půlky spojíme k sobě. Do zavařovací sklenice nalijeme trošku oleje, vložíme 1 hermelín, na něj položíme větvičku tymiánu, několik ořechů a zase zalijeme trochou oleje. Takto pokračujeme se všemi hermelíny. Kolem nich nastrkáme zbytek tymiánu a česnek rozkrájený na půlky. Přiklopíme a necháme uzrát v lednici alespoň 5 dní.

    nakladany-hermelin-priprava

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Špeko-kapustové knedlíky se špenátem
    další
    Nová rubrika: Testujeme restaurace

    Přidejte svůj komentář