0 0
Nekynutý celomakový koláč se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na formu o průměru 30 cm
200 ml mléko
120 g máslo
110 g polohrubá mouka
110 g špaldová mouka
80 g třtinový cukr
80 g mák
2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
špetka sůl
na formu máslo a hrubá mouka
Drobenka
100 g mák mletý
40 g máslo
30 g třtinový cukr
20 g špaldová mouka
A ještě
cca 20 ks švestky

Nekynutý celomakový koláč se švestkami

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Absolutně nezbytné živiny
pro zdravé kosti a zuby
jsou vápník a vitamín D.
A absolutní vítěz v obsahu
vápníku je …. MÁK!

  • Středně náročné

Ingredience

  • Na formu o průměru 30 cm

  • Drobenka

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mák pomeleme na makovém mlýnku. Odměřenou část užmouláme s cukrem, máslem a špaldovou moukou na žmolenku. Připravíme si švestky, buď vypeckujeme nebo vyndáme z mrazáku a necháme trochu povolit.

2
Hotovo

Vejce vyklepneme do mísy, přidáme cukr a metličkou trochu vyšleháme. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a promícháme. Přisypeme mletý mák a mouku smíchanou s práškem a solí a rychle zamícháme. Rozlijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Povrch hustě poklademe švestkami řezem nahoru (jednu vedle druhé, můžeme je i zapíchat na výšku, ale pak jich bude potřeba trochu víc) a posypeme makovou drobenkou.

3
Hotovo

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 35 minut. Je-li moučník po této době upečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed pekáče. Pokud se těsto na špejli nelepí, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Francouzské brambory
další
Těstovinový salát s tuňákem

Přidejte svůj komentář