0 0
Nepečené jablečné muffiny se smetanovým krémem a karamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Nepečené jablečné muffiny se smetanovým krémem a karamelem

    Postup přípravy

    Na 12 muffinu budeme potřebovat:

    Korpus

    • 280 g celozrnných sušenek
    • 150 g másla
    • 50 g vyloupaných vlašských ořechů

    Jablečná náplň

    • 450 g výrazných jablek
    • 2,5 dl vody
    • 1 lžíce vanilkového pudinku
    • špetka soli
    • trocha cukru a citronové šťávy pro případ, že by jablka byla nevýrazná

    Krém

    • 150 g mascarpone
    • 100 ml šlehačky
    • 30 g moučkového cukru

    Karamel

    • 30 g cukru krupice
    • 40 ml ohřáté šlehačky

    Postup:

    Ořechy rozmixujeme v mixéru na prášek, přidáme rozlámané sušenky a společně ještě umixujeme. Přesypeme do misky. Máslo pomalu rozpustíme a nalijeme k sušenkám. Lžící promícháme.

    Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Přesypeme do rendlíku, zalijeme 1,5 dl vody, přidáme špetku soli a pod pokličkou podusíme 5 minut. Potom ochutnáme, případně dochutíme cukrem a citronem. Pudink rozpustíme s deci vody, přilijeme k jablíčkům a povaříme do ztuhnutí za stálého míchání.

    Sušenkové těsto rozdělíme na muffinový plech na 12 dílů a prsty utvoříme muffinové “košíčky”. Hotová jablka rozdělíme do košíčků, lžičkou roztáhneme do krajů, plech překryjeme fresh folií a necháme ztuhnout v lednici.

    Mascarpone s cukrem a šlehačkou vyšleháme v tuhý krém. Pomocí dvou lžiček tvoříme hromádky na ztuhlé muffiny.

    Na rozptylovači plamene za stálého dozoru rozpustíme v malém kastrůlku cukr, a když už je tekutý, přilijeme k němu ohřátou šlehačku. Důkladně promícháme a pokapeme přes muffiny.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Upgrade naší kuchyně pokračuje
    další
    Pomazánka z čerstvého sýru se šunkou

    Přidejte svůj komentář