0 0
Nepečený jablečný dort s cukrářskými piškoty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Nepečený jablečný dort s cukrářskými piškoty

    Postup přípravy

    Toto je jeden z našich nejoblíbenějších moučníků. Často si ho děláme i k snídani 🙂

    • 7 jablek
    • balíček cukrářských piškot (používám i normální)
    • skořice
    • hrst rozinek
    • hrst slunečnicových semínek
    • 2 vanilkové pudinky
    • špetka soli

    Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Do většího kastrolu dáme trošku vody, jablka, rozinky, semínka, sůl a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Mezitím si vyrovnáme do pekáčku piškoty a rozmícháme pudinky se 600 ml vody. Pudink vlijeme do jablek a uvaříme do zhoustnutí. Potom přelijeme do pekáčku a uhladíme. S pekáčkem párkrát bouchneme o stůl, aby se jablíčka dostala i mezi piškoty a necháme vychladnout. Jestli je vám podezřelé, že zde nevidíte napsaný cukr, je to schválně. Sladíme jen velmi málo a tomuto dortu dají sladkou chuť jablka, rozinky a piškoty. Jen v případě, že by byla jablka nevýrazná, můžete přidat trošku cukru nebo citronové šťávy. Já v tomto případě dávám jablečný koncentrát.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Uzený tempeh na smetaně s karlovarským knedlíkem
    další
    Marinovaná panenka s grilovanou zeleninou

    Přidejte svůj komentář