0 0
Oboustranný koláč se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Oboustranný koláč se švestkami

    Postup přípravy

    Sdílet

    Recept na tenhle úžasně šťavnatý koláč jsem našla v hromadě starých sebraných receptů.

    Co budeme potřebovat:

    • 600 g vypeckovaných švestek, meruněk nebo jiného ovoce
    • 60 g rozpuštěného másla
    • 100 g cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 4 žloutky
    • 4 bílky
    • 125 g hladké mouky
    • špetka soli

    Postup:

    Žloutky vyšleháme s cukrem, bílky vyšleháme s vanilkovým cukrem ne zcela do tuha a postupně lehce vmícháme do žloutků. Dále opatrně přimícháme hladkou mouku a rozpuštěné chladné máslo. Pekáček vymažeme máslem, na dno poskládáme půlky vypeckovaného ovoce, zalijeme těstem a dáme zapéct asi na 10 minut při 180 st. C. Potom rychle naskládáme na předpečené těsto zbytek ovoce a dopečeme ještě asi 20 minut při 170 st. C. Koláč je výborný a vláčný a chutná nejvíce ještě vlažný.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Zeleninová polévka od A do Z
    další
    Muffiny s chřestem a parmskou šunkou
    předchozí
    Zeleninová polévka od A do Z
    další
    Muffiny s chřestem a parmskou šunkou

    Přidejte svůj komentář