0 0
Okurková limonáda

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Okurková limonáda

Postup přípravy

Sdílet

Nevím, kolik okurek spotřebovaly antické krásky na jednu zkrášlující koupel. My si v dnešním horkém dni vystačíme s jednou pořádnou okurkou na 4 skleničky limonády 🙂

Na 4 sklenky budeme potřebovat:

  • 1 hodně velká vychlazená okurka (nebo dvě menší)
  • 1 l vychlazené perlivé magnézie
  • 2 citróny
  • 3 lžíce třtinového cukru

Postup:

Okurku oloupeme (necháme pár neoloupaných koleček na ozdobu), nakrájíme na plátky, zasypeme cukrem a s troškou vody rozmixujeme buď v mixéru nebo mixérem ponorným. Necháme 10 minut odstát a poté přidáme šťávu vymačkanou z 1 citrónu. Z druhého nakrájíme plátky na ozdobu, případně zbytek vymačkáme také do limonády. Přilijeme magnézii, promícháme a přes cedník přelijeme do džbánku nebo rovnou do skleniček. Pokud preferujeme hustší limonádu, cedit ji nemusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Houbové špízy s rozpečeným hermelínem
další
Cuketový salát s hermelínem a schwarzwaldskou šunkou
předchozí
Houbové špízy s rozpečeným hermelínem
další
Cuketový salát s hermelínem a schwarzwaldskou šunkou

Přidejte svůj komentář