Postup přípravy
Až budete v období Vánoc a vůbec konce roku nacpaní k prasknutí, třeba si vzpomenete na tyto lehoučké a svěží kanapky 🙂
Na cca 60 ks budeme potřebovat:
- 3 pevné štíhlé salátové okurky
- 1 plechovak tuňáka (celé kousky) ve vlastní šťávě 150 g čistého masa
- 300 g čerstvého krémového sýru
- 1 vejce vařené na tvrdo
- 1 kyselá okurka
- 1 lahůdková cibulka
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 svazek ředkviček
- sůl, čerstvě mletý pepř
- pokud máte, tak i 1 lžíce konopných semínek
Postup:
V malém kastrůlku uvedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní vejce. Nemělo by být studené přímo z lednice, aby neprasklo a ve vodě by mělo být zcela ponořené. Doba čistého varu 7-8 minut. Potom vejce zchladíme studenou vodou a oloupeme.
Do misky vyklopíme vyždímané tuňákové maso, přidáme čerstvý sýr, na maličké kostičky nakrájené ředkvičky, cca 6 kusů, na kousky nakrájenou cibulku a okurku. Přidáme rozstrouhané vejce, smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Pokud máte, přidejte i konopná semínka.
Okurky oloupeme, nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná a pomocí dvou lžiček na každé kolečko okurky navrstvíme trochu pomazánky. Zbytek ředkviček rozkrájíme na kolečka a ty ještě na 1/4 a ozdobíme jimi kanapky.