0 0
Okurkové kanapky s tuňákovou pomazánkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Okurkové kanapky s tuňákovou pomazánkou

    Postup přípravy

    Sdílet

    Až budete v období Vánoc a vůbec konce roku nacpaní k prasknutí, třeba si vzpomenete na tyto lehoučké a svěží kanapky 🙂

    Na cca 60 ks budeme potřebovat:

    • 3 pevné štíhlé salátové okurky
    • 1 plechovak tuňáka (celé kousky) ve vlastní šťávě 150 g čistého masa
    • 300 g čerstvého krémového sýru
    • 1 vejce vařené na tvrdo
    • 1 kyselá okurka
    • 1 lahůdková cibulka
    • 1 lžíce zakysané smetany
    • 1 svazek ředkviček
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • pokud máte, tak i 1 lžíce konopných semínek

    Postup:

    V malém kastrůlku uvedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní vejce. Nemělo by být studené přímo z lednice, aby neprasklo a ve vodě by mělo být zcela ponořené. Doba čistého varu 7-8 minut. Potom vejce zchladíme studenou vodou a oloupeme.

    Do misky vyklopíme vyždímané tuňákové maso, přidáme čerstvý sýr, na maličké kostičky nakrájené ředkvičky, cca 6 kusů, na kousky nakrájenou cibulku a okurku. Přidáme rozstrouhané vejce, smetanu, osolíme, opepříme a promícháme. Pokud máte, přidejte i konopná semínka.

    Okurky oloupeme, nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná a pomocí dvou lžiček na každé kolečko okurky navrstvíme trochu pomazánky. Zbytek ředkviček rozkrájíme na kolečka a ty ještě na 1/4 a ozdobíme jimi kanapky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Dýňová polévka s červenou čočkou
    další
    Opět jsme vařily pro časopis Bylinky revue
    předchozí
    Dýňová polévka s červenou čočkou
    další
    Opět jsme vařily pro časopis Bylinky revue

    Přidejte svůj komentář