0 0
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

Postup přípravy

Sdílet

Lassi je tradiční indický nápoj připravený z bílého jogurtu. V létě skvěle osvěží, a také upraví trávení. Připravuje se naslano ale i nasladko. Vyzkoušejte třeba variantu s okurkou 🙂

Na 1 litr budeme potřebovat:

  • 400 g plnotučného bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • římský kmín
  • cca 1/2 l vody pokojové teploty

Postup:

Okurku omyjeme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme a seřízneme semínka. Ty do nápoje nepoužijeme. Zbytek nakrájíme na kousky a hodíme do mixéru. Přidáme sůl a koření, jogurt a vodu. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a lassi rozmixujeme do hladka.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Jahody s čokoládou v kokosovém košíčku
další
Meduňkový čaj
předchozí
Jahody s čokoládou v kokosovém košíčku
další
Meduňkový čaj

Přidejte svůj komentář