0 0
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

    Postup přípravy

    Lassi je tradiční indický nápoj připravený z bílého jogurtu. V létě skvěle osvěží, a také upraví trávení. Připravuje se naslano ale i nasladko. Vyzkoušejte třeba variantu s okurkou 🙂

    Na 1 litr budeme potřebovat:

    • 400 g plnotučného bílého jogurtu
    • 1 salátová okurka
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • římský kmín
    • cca 1/2 l vody pokojové teploty

    Postup:

    Okurku omyjeme, oloupeme, podélně rozčtvrtíme a seřízneme semínka. Ty do nápoje nepoužijeme. Zbytek nakrájíme na kousky a hodíme do mixéru. Přidáme sůl a koření, jogurt a vodu. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a lassi rozmixujeme do hladka.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jahody s čokoládou v kokosovém košíčku
    další
    Borůvková zmrzlina s tvarohem

    Přidejte svůj komentář