0 0
Ořechové roládky v ovocné kůži

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ořechové roládky v ovocné kůži

    Postup přípravy

    Na poslední chvíli ještě můžete stihnout tohle efektní cukroví. Rodině i přátelům jím tutově vyrazíte dech 🙂

    Na 2 roládky dlouhé 20 cm budeme potřebovat:

    Ovocná kůže

    • 2 jablka
    • 2 mražené meruňky
    • 1 banán
    • 2 lžíce citronové šťávy

    Náplň

    • 100 g kokosu
    • 40 g másla
    • 40 g vlašských ořechů
    • 40 g datlí
    • 40 g kešu ořechů
    • 20 g spařených a oloupaných mandlí
    • 2 lžíce rýžového sirupu (nebo medu)
    • 2 lžíce rumu
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády

    Postup:

    Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jadérka a i se slupkou vhodíme do mixéru. Přidáme trošku povolené meruňky a oloupaný banán. Zakapeme citronovou šťávou a rozmixujeme na pyré. Plech vyložíme pečícím papírem a pyré po něm rovnoměrně rozetřeme do velikosti cca 30×20 cm a tloušťky asi půl centimetru. Troubu zapneme na 50 st. C, pyré do ní vložíme a při pootevřených dvířkách usušíme. Trvá do cca 8 až 10 hodin. Správné usušení poznáme podle toho, že ovocná kůže jde z papíru lehce sloupnout.

    V mixéru postupně důkladně rozmixujeme všechny plody, včetně kokosu na co nejjemnější drť a přesypeme do misky. Přidáme změklé máslo, sirup, citronovou šťávu a rum. Umícháme v hustší, ale soudržnou hmotu.

    Po stole si rozprostřeme 2 kousky fresh fólie, ovocnou placku příčně rozkrojíme na dvě části. Položíme je na připravené fólie a každou slabě potřeme marmeládou až do krajů.  Potom pomažeme náplní, na vzdálenějším delším kraji do ztracena. Náplň po plackách pěkně pevně upěchujeme. Pomocí fólie stočíme dvě roládky a při stáčení utahujeme. Pevně utáhneme konce jako u bonbonu a necháme v lednici aspoň 2 hodiny odpočinout. Potom nakrájíme na slabé plátky (vždy jen na rychlou spotřebu a zbytek zase vrátíme zabalený do lednice – pro jistotu :D). Když budeme krájet zároveň s fólií, budou nám líp držet. Kousky fólie pak pochopitelně odstraníme 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Rafaelo kuličky
    další
    Rýžové krokety se smetanovým dipem

    Přidejte svůj komentář