0 0
Ořechové sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ořechové sušenky

    Postup přípravy

    Jste sušenkoví? Tak to by vám mohl přijít vhod recept na ořechové sušenky s ořechy macerovanými v rumu 🙂

    Na 44 ks budeme potřebovat:

    • 150 g hladké mouky
    • 100 g másla
    • 50 g moučkového cukru
    • 1 žloutek
    • na špičku nože dřeně z vanilkového lusku
    • špetka soli
    • 75 g vlašských ořechů
    • rum

    Postup:

    Den předem si vylouskáme ořechy, necháme je na půlky a čtvrtky, nasypeme do sklenice a zalijeme rumem, aby byly všechny ořechy ponořené.

    Druhý den si připravíme měkké těsto z mouky, másla, cukru, žloutku, vanilky a špetky soli. Můžeme k tomu využít kuchyňského robota. Rum z ořechů slijeme přes sítko a necháme je okapat. Potom je vysypeme na ubrousek a ještě ubrouskem je osušíme. Nakonec je vpracujeme do těsta.

    Vyválíme si 2 válečky silné 3-4 cm v průměru, uložíme do mikrotenu a necháme v lednici hodinku odpočinout. Válečky poté nakrájíme na plátky přibližně půl centimetru silné a upečeme na plechu na pečícím papíru dorůžova. Je dobré počítat s tím, že sušenky ještě trošku nabydou. Troubu si rozpálíme na 170 st. a pečení trvá přibližně 10 minut.

    Typ na tyto koláčky jsem našla před pár lety v časopise Albert.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kapustové risotto s rozmarýnou a celerovými krutonky
    další
    Kokosky s tvarohem

    Přidejte svůj komentář