0 0
Ořechové sušenky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ořechové sušenky

Postup přípravy

Sdílet

Jste sušenkoví? Tak to by vám mohl přijít vhod recept na ořechové sušenky s ořechy macerovanými v rumu 🙂

Na 44 ks budeme potřebovat:

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • na špičku nože dřeně z vanilkového lusku
  • špetka soli
  • 75 g vlašských ořechů
  • rum

Postup:

Den předem si vylouskáme ořechy, necháme je na půlky a čtvrtky, nasypeme do sklenice a zalijeme rumem, aby byly všechny ořechy ponořené.

Druhý den si připravíme měkké těsto z mouky, másla, cukru, žloutku, vanilky a špetky soli. Můžeme k tomu využít kuchyňského robota. Rum z ořechů slijeme přes sítko a necháme je okapat. Potom je vysypeme na ubrousek a ještě ubrouskem je osušíme. Nakonec je vpracujeme do těsta.

Vyválíme si 2 válečky silné 3-4 cm v průměru, uložíme do mikrotenu a necháme v lednici hodinku odpočinout. Válečky poté nakrájíme na plátky přibližně půl centimetru silné a upečeme na plechu na pečícím papíru dorůžova. Je dobré počítat s tím, že sušenky ještě trošku nabydou. Troubu si rozpálíme na 170 st. a pečení trvá přibližně 10 minut.

Typ na tyto koláčky jsem našla před pár lety v časopise Albert.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kapustové risotto s rozmarýnou a celerovými krutonky
další
Kokosky s tvarohem
předchozí
Kapustové risotto s rozmarýnou a celerovými krutonky
další
Kokosky s tvarohem

Přidejte svůj komentář