0 0
Oregano – dobromysl

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Oregano – dobromysl

Postup přípravy

Sdílet

Oregáno bylo v dávné minulosti ceněnou léčivkou, používalo se k dezinfekci a při křečích po otravě. Za své jméno vděčí Řekům, oros ganos  znamená radost hor. Bylo považováno za symbol štěstí, dělali se z něj věnečky na hlavy snoubenců, ale také se vysazovalo na hroby, aby zemřelým přineslo pokoj a mír.

V současné době známe oregáno již jen jako kuchyňské koření. Používáme jej převážně do jídel italské kuchyně a také do směsi provensálského koření. Používá se i na pečené maso a ryby. Můžeme si vyrobit víno na spaní, oreganový olej nebo ocet, ale také čaj pro dobré zažívání nebo med na kašel a chrapot.

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pečené brambory s petrželkovým pestem
další
Zeleninová směs s arašídy, zeleným banánem a rýží cam
předchozí
Pečené brambory s petrželkovým pestem
další
Zeleninová směs s arašídy, zeleným banánem a rýží cam

Přidejte svůj komentář