Postup přípravy
Smetanovo-malinová chuť dobře vychlazených kuliček je prostě božská a hlavně jsou hotové v cuku letu.
Co budeme potřebovat na cca 12 ks:
- 100 g sušenek
- 100 g malin
- 60 g plnotučného tvarohu
- 1 lžička citronové šťávy
- 50 g hořké čokolády
Postup:
Maliny omyjeme a necháme na cedníku okapat. Okapané ještě osušíme papírovým ubrouskem. Sušenky rozlámeme do misky a rozdrtíme mezi prsty tak, abychom nevytvořili jen prášek, ale zbyly i nějaké kousky. K rozdrceným sušenkám přidáme maliny a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme citronovou šťávu, mascarpone a tvaroh a vidličkou umícháme na krém.
Na jemném struhadle nastrouháme čokoládu. Pomocí dvou lžiček tvoříme noky velké asi 3 cm v průměru a obalujeme v nastrouhané čokoládě. Rukama ukoulíme kuličky a necháme vychladit v lednici.