0 0
Ovesné sušenky s mákem a datlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ovesné sušenky s mákem a datlemi

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na cca 90 sušenek budeme potřebovat:

    • 130 g jemných ovesných vloček
    • 120 g másla
    • 100 g mletého máku
    • 60 g špaldové mouky
    • 50 g slunečnicových semínek
    • 10 datlí
    • 2 lžíce medu
    • 1 větší hodně kyselé jablko
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
    • špetička soli

    Postup:

    V míse smícháme vločky s mletým mákem, slunečnicovými semínky, moukou, sodou a solí. Přidáme datle, které podélně překrojíme napůl a ještě na čtvrtinu a nakrájíme na malé kousky.

    Máslo rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme citronovou šťávu a med, zamícháme a přidáme k vločkám. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Také přidáme do směsi.

    Na pekáč rozprostřeme papír na pečení a pomocí dvou lžic na něj tvoříme hromádky těsta, které upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu 9-10 minut, až začnou okraje sušenek růžovět.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Rýžové placičky s uzeným lososem
    další
    Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy
    předchozí
    Rýžové placičky s uzeným lososem
    další
    Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy

    Přidejte svůj komentář