0 0
Ovesné sušenky s mákem a datlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovesné sušenky s mákem a datlemi

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 90 sušenek budeme potřebovat:

  • 130 g jemných ovesných vloček
  • 120 g másla
  • 100 g mletého máku
  • 60 g špaldové mouky
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 10 datlí
  • 2 lžíce medu
  • 1 větší hodně kyselé jablko
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • špetička soli

Postup:

V míse smícháme vločky s mletým mákem, slunečnicovými semínky, moukou, sodou a solí. Přidáme datle, které podélně překrojíme napůl a ještě na čtvrtinu a nakrájíme na malé kousky.

Máslo rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme citronovou šťávu a med, zamícháme a přidáme k vločkám. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Také přidáme do směsi.

Na pekáč rozprostřeme papír na pečení a pomocí dvou lžic na něj tvoříme hromádky těsta, které upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu 9-10 minut, až začnou okraje sušenek růžovět.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Rýžové placičky s uzeným lososem
další
Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy
předchozí
Rýžové placičky s uzeným lososem
další
Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy

Přidejte svůj komentář