0 0
Ovocní raw motýlci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovocní raw motýlci

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 40 g oloupaných mandlí
  • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla (nejlépe 100%)
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • sezónní nebo sušené ovoce na zdobení
  • bylinky na zdobení (levandule, máta)
  • jablíčka

Postup:

Mandle namočíme den předem do vlažné vody a druhý den je oloupeme. Několik mandliček rozpůlíme a necháme si je na ozdobení. Zbytek necháme na ubrousku oschnout. Potom je nasypeme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme arašídové máslo a promícháme.

Jablíčka omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Poté nakrájíme asi centimetrové podélné plátky. Nakrájené plátky rozkrojíme tak, aby na každé půlce zůstalo půl jádřince. Tu část pak vykrojíme a poloviny natřeme připravenou arašídovou pomazánkou. Plátky naaranžujeme na talíř jako motýlí křídla – slupkou k sobě. Hlavičku vytvoříme z kulatého malého ovoce – použila jsem maliny, tykadla z jedlých bylinek, v mém případě jsou to kvítky levandule a křídla ozdobíme drobným ovocem (borůvky) a mandlemi.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny
další
Broskvové Ice Tea
předchozí
Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny
další
Broskvové Ice Tea

Přidejte svůj komentář