0 0
Ovocní raw motýlci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ovocní raw motýlci

    Postup přípravy

    Sdílet

    Co budeme potřebovat:

    • 40 g oloupaných mandlí
    • 2 vrchovaté lžíce arašídového másla (nejlépe 100%)
    • 2 lžíce citrónové šťávy
    • sezónní nebo sušené ovoce na zdobení
    • bylinky na zdobení (levandule, máta)
    • jablíčka

    Postup:

    Mandle namočíme den předem do vlažné vody a druhý den je oloupeme. Několik mandliček rozpůlíme a necháme si je na ozdobení. Zbytek necháme na ubrousku oschnout. Potom je nasypeme do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme arašídové máslo a promícháme.

    Jablíčka omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Poté nakrájíme asi centimetrové podélné plátky. Nakrájené plátky rozkrojíme tak, aby na každé půlce zůstalo půl jádřince. Tu část pak vykrojíme a poloviny natřeme připravenou arašídovou pomazánkou. Plátky naaranžujeme na talíř jako motýlí křídla – slupkou k sobě. Hlavičku vytvoříme z kulatého malého ovoce – použila jsem maliny, tykadla z jedlých bylinek, v mém případě jsou to kvítky levandule a křídla ozdobíme drobným ovocem (borůvky) a mandlemi.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny
    další
    Broskvové Ice Tea
    předchozí
    Bylinkové hřebeny s krémem z pečené zeleniny
    další
    Broskvové Ice Tea

    Přidejte svůj komentář


    Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/web/virtuals/153850/virtual/www/domains/snedeno.cz/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118