0 0
Ovocný chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ovocný chlebíček

    Postup přípravy

    Do formy na biskupský chlebíček budeme potřebovat:

    • 250 g hladké mouky
    • 140 g cukru krupice
    • 3 banány
    •  jablko
    • 130 g másla
    • 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
    • 2 vejce
    • 70 g vlašských ořechů
    • 1/2 krabičky kandované pomerančové kůry
    • 2 hrsti rozinek
    • 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
    • špetka soli
    • máslo a hrubá mouka na formu

    Postup:

    Do kuchyňského robota dáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a cukr a utřeme do pěny. Banány oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, stejně tak jako jablko. Nastrouhané ovoce a zakysanou smetanu přidáme k utřeným žloutkům a zamícháme. Mouku smícháme s práškem a už jen vařečkou přimícháme do těsta. Z bílků s trochou soli ušleháme tuhý sníh. Do těsta nasypeme nahrubo nakrájené ořechy, rozinky a kandovanou kůru, promícháme a postupně lehce vmícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 60 minut. Je-li chlebíček upečený, zkusíme špejlí (pokud se na ní těsto nelepí, je hotovo).

    chlebicek-ovoc

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Brokolicový krém se sýrem
    další
    Špaldoví šneci

    Přidejte svůj komentář