0 0
Palačinka s karamelizovanými jablky a pekany

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
200 ml mléko
70 g celozrnná pohanková mouka
2 ks vejce
1 lžíce máslo
špetka sůl
olej
A ještě
2 velká jablka
2 plné hrsti pekanové ořechy nebo vlašské
2 lžíce máslo
třtinový cukr
skořice
javorový sirup

Palačinka s karamelizovanými jablky a pekany

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Pekanové ořechy se podobají vlašákům. Mají však hladší skořápku a rostou v subtropech. Obsahují spoustu cenných látek, které dokáží chránit mozkové buňky.

  • Porcí: 6
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mléka rozkvedláme vejce, osolíme, ocukrujeme, zasypeme moukou a přilijeme i rozpuštěné máslo. Ručním mixérem nebo metličkou vyšleháme v hladké těsto a necháme 20 minut odstát. Na palačinkové pánvi smažíme na troše oleje z obou stran malé palačinky. Ideální je příprava na palačinkovači.

2
Hotovo

Jablíčka rozkrájíme asi na půlcentimetrové plátky a vykrojíme hvězdičky s jadýrky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm rozpustit cukr. Na dno položíme plátky jablíček, poprášíme skořicí, opečeme z obou stran a posypeme pekanovými ořechy,

3
Hotovo

Hotové palačinky poklademe jablíčky a přelijeme javorovým sirupem.

4
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pohankové knedlíky se zelím z červené řepy
další
Zapečený patizon

Přidejte svůj komentář