Ingredience
- růžičková kapusta
- parmazán
- 1 stroužek česnek
- 1 ks vejce
- špetka sůl
Dip
- zakysaná smetana
- dijonská hořčice
- agáve sirup
- limetová šťáva
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kapustičky omyjeme, odkrojíme zbytek stonku a oloupeme vrchní listy. Sýr nastrouháme najemno a smícháme s prolisovaným česnekem. Vejce osolíme a rozkvedláme vidličkou v malé mističce. Kapustičky namáčíme ve vajíčku a pak obalíme v sýru. Pokládáme na plech na pečící papír a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 15-20 minut. |
2 Hotovo | Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem, solí, hořčicí, limetovou šťávou a agávovým sirupem dle vlastní chuti. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |