• Snědeno.cz
  • Maso
  • Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem

Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem

1 0
Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Maso
750 g s kostí kachní prsa
2 větvičky rozmarýna
hrubozrnná sůl
kmín
Červené zelí
1 sklenice sterilované červené zelí
1 cibule
dle chuti ocet
1 lžička cukr
1/2 lžičky kmín
sůl
olej
Bramborový knedlík
500 g vařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g hrubá krupice
1ks vejce
1 lžíce olej
sůl

Tučné červené kachní maso je oblíbené také v čínské nebo francouzské kuchyni.

Trendy:
  • Masožrout
  • Top recepty

Ingredience

  • Maso

  • Červené zelí

  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku. Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Potřeme olejem, okmínujeme, proložíme rozmarýnou a necháme půl hodiny odpočinou. Potom osolíme hrubozrnnou solí a sůl dlaněmi do masa vetřeme. Necháme ještě chviličku stát.

2
Hotovo

Mezitím si dáme uvařit brambory ve slupce. Uvařené brambory necháme zchladnout za oknem a ještě teplé oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, krupicí, vejcem, olejem, solí a rychle zpracujeme pevné těsto, ze kterého utvoříme 2 knedlíky. Uvaříme ve vroucí vodě 16 minut. Poté vyndáme, necháme chvíli vydýchat a nakrájíme bílou nití na plátky.

3
Hotovo

Rozpálíme troubu na 190 st. C.

4
Hotovo

Maso nejprve vložíme kůží dolů na studenou pánev zároveň s rozmarýnou, zapálíme pod ní plotýnku a zprudka opečeme. Maso pustí tuk, který odebíráme lžící do skleničky. Opékáme tak dlouho, dokud není kůže zlatavá, může to trvat cca 8-10 minut. Potom maso obrátíme a opékáme z druhé strany dozlatova, přibližně 6 minut. Mezitím už se nám nahřála trouba, tak trochu tuku přelijeme do pekáčku a vložíme do něj opečená prsa. Pečeme ještě 10 minut. Kdo má rád maso víc růžové, všechny kroky zkrátí o 1-2 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme na 5 minut do alobalu, aby se šťáva hezky rozlila po mase. Potom nakrájíme na plátky.

5
Hotovo

Mezitím, co se nám peče maso, v kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme slité zelí s troškou nálevu, okmínujeme a podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Dále dochutíme dle vlastní chuti cukrem, solí, příp. octem a chvilku ještě zahřejeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Bezlepková pizza z květáku s medvědím česnekem a rajčátky
další
Vepřové plátky v pikantní omáčce

Přidejte svůj komentář