0 0
Pečená zelenina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pečená zelenina

    Postup přípravy

    Na 3-4 porce budeme potřebovat:

    • 500 g dýně Hokaidó
    • 250 g cukety
    • 150 g červené řepy
    • 100 g celeru
    • 100 g pastináku
    • 100 g mrkve
    • 4 lžíce sojové omáčky
    • 2 snítky rozmarýny
    • 2 velká rajčata
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 dl olivového oleje
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř

    Na ozdobu

    • 60 g smažené cibulky
    • 3 vejce

    Postup:

    Zeleninu omyjeme, mrkev, celer, pastiňák, cibuli, česnek a řepu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme na nudličky a ostatní na kousky. Hokaidó, rajčata a cuketu nakrájíme i se slupkou na kostičky.

    Do pekáčku nalijeme olej a nasypeme na něj všechnu pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme sojovkou a vmícháme odrhnutý rozmarýn. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 25 minut. Potom alobal odstraníme, směs promícháme a pečeme dalších cca 20 minut.

    Ve větším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu a opatrně do ní vyklepneme vejce. Vaříme 3 minuty.

    Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme vejce a posypeme smaženou cibulkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty
    další
    Štrůdlové kapsy

    Přidejte svůj komentář