0 0
Pečená zelenina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečená zelenina

Postup přípravy

Sdílet

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 500 g dýně Hokaidó
  • 250 g cukety
  • 150 g červené řepy
  • 100 g celeru
  • 100 g pastináku
  • 100 g mrkve
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 snítky rozmarýny
  • 2 velká rajčata
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na ozdobu

  • 60 g smažené cibulky
  • 3 vejce

Postup:

Zeleninu omyjeme, mrkev, celer, pastiňák, cibuli, česnek a řepu oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme na nudličky a ostatní na kousky. Hokaidó, rajčata a cuketu nakrájíme i se slupkou na kostičky.

Do pekáčku nalijeme olej a nasypeme na něj všechnu pokrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme sojovkou a vmícháme odrhnutý rozmarýn. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 25 minut. Potom alobal odstraníme, směs promícháme a pečeme dalších cca 20 minut.

Ve větším kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu a opatrně do ní vyklepneme vejce. Vaříme 3 minuty.

Zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme vejce a posypeme smaženou cibulkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty
další
Štrůdlové kapsy
předchozí
Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty
další
Štrůdlové kapsy

Přidejte svůj komentář