0 0
Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy

Postup přípravy

Sdílet

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 3 střední brambory
  • 2 snítky rozmarýny
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl

Smetanový dip

  • 50 g zakysané smetany
  • 50 g majolky Spak
  • 1 vrchovatá lžička medové hořčice Bornier

Salát z červené řepy

  • 1 červená řepa
  • 1 větší kyselé jableko

Postup:

Brambory omyjeme a 5 minut povaříme. Předvařené brambory podélně rozkrojíme, položíme řeznou plochou na prkénko a ostrým nožem nařízneme na cca půl centimetrové plátky (nedokrojíme celé). Olej smícháme s pokrájenou rozmarýnou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Brambory položíme na plech na pečící papír a vydatně potřeme připravenou směsí. Brambory zapečeme v troubě na grilu při 180 st. C po dobu asi 25 minut.

V mističce smícháme dip z majolky, zakysané smetany a hořčice.

Řepu a jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pokud jablko není výrazné, dochutíme citronovou šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ovesné sušenky s mákem a datlemi
další
Křehký koláč s jablíčky a koňakem
předchozí
Ovesné sušenky s mákem a datlemi
další
Křehký koláč s jablíčky a koňakem

Přidejte svůj komentář