0 0
Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pečené brambory se smetanovým dipem a salátem z červené řepy

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 3 střední brambory
    • 2 snítky rozmarýny
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 dl olivového oleje
    • sůl

    Smetanový dip

    • 50 g zakysané smetany
    • 50 g majolky Spak
    • 1 vrchovatá lžička medové hořčice Bornier

    Salát z červené řepy

    • 1 červená řepa
    • 1 větší kyselé jableko

    Postup:

    Brambory omyjeme a 5 minut povaříme. Předvařené brambory podélně rozkrojíme, položíme řeznou plochou na prkénko a ostrým nožem nařízneme na cca půl centimetrové plátky (nedokrojíme celé). Olej smícháme s pokrájenou rozmarýnou, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Brambory položíme na plech na pečící papír a vydatně potřeme připravenou směsí. Brambory zapečeme v troubě na grilu při 180 st. C po dobu asi 25 minut.

    V mističce smícháme dip z majolky, zakysané smetany a hořčice.

    Řepu a jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pokud jablko není výrazné, dochutíme citronovou šťávou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Ovesné sušenky s mákem a datlemi
    další
    Křehký koláč s jablíčky a koňakem

    Přidejte svůj komentář