0 0
Pečené kuřátko se zelím z růžičkové kapusty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 ks baby kuřátko
50 g pancetta
30 g máslo
10 ks růžičková kapusta
1 malá mrkev
1 malá cibule
1 větvička rozmarýna
sůl, pepř

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečené kuřátko se zelím z růžičkové kapusty

Trendy:
  • Masožrout

Růžičková kapusta čistí střeva
a detoxikuje organizmus.

  • 75 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřátko omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme posekanou rozmarýnou. Cibuli a polovinu pancetty nakrájíme na kousky a vložíme do malého pekáčku. Na cibuli položíme kuřátko, polijeme polovinou rozpuštěného másla, podlijeme půl deci vody a přiklopíme pokličkou nebo alobalem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme 20 minut.

2
Hotovo

Pak pokličku odstraníme a pečeme dalších asi 15 minut dozlatova, poté kuře otočíme a upečeme dozlatova i z druhé strany. Občas polijeme výpekem. Upečené kuřátko rozpůlíme.

3
Hotovo

Kapustičky omyjeme, odstraníme vrchní lístky a ostrým špičatým nožíkem vykrojíme stonek "do hloubky". Tím se nám částečně uvolní jednotlivé lístečky, a tak růžičky rozebereme. Lístečky pak zalijeme vroucí osolenou vodou a necháme minutu stát. Zcedíme a propláchneme studenou vodou, aby si lístečky uchovaly svěží zelenou barvu.

4
Hotovo

Na pánvičku nalijeme lžičku oleje a rozehřejeme. Přihodíme nadrobno nakrájený zbytek pancetty, a také mrkvičku nakrájenou na velmi malé kostičky. Chvilku restujeme a přihodíme okapané lístky. Přidáme také zbytek másla a jen chvíli ještě zahříváme a přitom nadhazujeme na pánvi. Dle chuti dosolíme a opepříme.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Květákové steaky
další
Italská polévka se salsicciou a kapustou
předchozí
Květákové steaky
další
Italská polévka se salsicciou a kapustou

Přidejte svůj komentář