0 0
Pečený zeleninový salát

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pečený zeleninový salát

    Postup přípravy

    Když prostudujete etiketu na dnešním sýru feta, zjistíte, že se vyrábí z kravského mléka za vydatné pomoci sýrařských kultur, syřidla a soli. Praprafeta pochází z Řecka a tradičně se vyráběla z mléka ovcí a koz nalitého do vaků z ovčí nebo kozí kůže, za vydatné pomoci slunečních paprsků 😉

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 velká zelená kapie
    • 1 velká červená kapie
    • 1 velká žlutá kapie
    • 3 větší rajčata
    • 1 střední cibule
    • 250 g sýru feta
    • sušené oregano
    • olivový olej

    Postup:

    Do zapékací misky nalijeme trochu olivového oleje. Slupku rajčat nakrojíme do křížku, přelijeme vroucí vodou a necháme chvilku stát. Poté vyndáme z vody a sloupneme slupku. Rajčata překrojíme a odstraníme semínka. Zbytek nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na proužky. Sýr rozkrájíme na kostičky.

    Do pekáčku nasypeme papriky, rajčata, cibuli a rukama promícháme s olejem. Po povrchu rozvrstvíme cibuli a sýr, lehce posypeme oreganem a zapečeme v troubě předehřáté na 170 st. C  cca 20 minut, dokud sýr nezačne zlátnout.

    peceny-salat-priprava

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Špagety se smetanovou omáčkou z uzeného lososa
    další
    Cuketové špalíčky se zeleninovým salátem

    Přidejte svůj komentář