Postup přípravy
Když prostudujete etiketu na dnešním sýru feta, zjistíte, že se vyrábí z kravského mléka za vydatné pomoci sýrařských kultur, syřidla a soli. Praprafeta pochází z Řecka a tradičně se vyráběla z mléka ovcí a koz nalitého do vaků z ovčí nebo kozí kůže, za vydatné pomoci slunečních paprsků 😉
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 1 velká zelená kapie
- 1 velká červená kapie
- 1 velká žlutá kapie
- 3 větší rajčata
- 1 střední cibule
- 250 g sýru feta
- sušené oregano
- olivový olej
Postup:
Do zapékací misky nalijeme trochu olivového oleje. Slupku rajčat nakrojíme do křížku, přelijeme vroucí vodou a necháme chvilku stát. Poté vyndáme z vody a sloupneme slupku. Rajčata překrojíme a odstraníme semínka. Zbytek nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a také nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, překrojíme a nakrájíme na proužky. Sýr rozkrájíme na kostičky.
Do pekáčku nasypeme papriky, rajčata, cibuli a rukama promícháme s olejem. Po povrchu rozvrstvíme cibuli a sýr, lehce posypeme oreganem a zapečeme v troubě předehřáté na 170 st. C cca 20 minut, dokud sýr nezačne zlátnout.