0 0
Pesto z rukoly

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pesto z rukoly

Postup přípravy

Sdílet

Všimli jste si, že rukola má podobné lístečky jako pampeliška? A pokud si jí zasadíte na záhonek, kde se vám může poměrně rychle vysemenit, další rok budete mít rukolu prostě všude. Nezoufejte, stejně jako pampeliška, i rukola je výbornou léčivkou 🙂

Co budeme potřebovat:

  • miska rukolových listů
  • 40 ml olivového oleje
  • 40 g slunečnicových semínek
  • 40 g strouhaného sýru parmazánového typu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Postup:

Na přípravu pesta použijeme buď vysokou nádobu a ponorný mixér nebo normální mixér. Při přípravě menšího množství používám raději ponorný mixér, z toho se pesto lépe dostává.

Rukolu omyjeme a necháme okapat na utěrce. Přendáme do nádoby na mixování, přidáme semínka, olej, sýr, prolisovaný česnek a sůl a rozmixujeme na hladkou pastu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kapustová polévka
další
Makové řezy
předchozí
Kapustová polévka
další
Makové řezy

Přidejte svůj komentář