0 0
Petrželová krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Petrželová krémová polévka

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 5 petrželí
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 2 kostky koření Wuerzl
    • mletý koriandr
    • mletý bílý pepř
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • olej
    • 1,3 l vody
    • zakysaná smetana
    • zelená petrželka

    Postup:

    Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem, až začne lehce zlátnout. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou petržel a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a koření a vaříme asi 15 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme. Chuť petržele je sladká, ale přidáním citronové šťávy získá moc příjemnou chuť. Na talířích ozdobíme zakysanou smetanou a zelenou petrželkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Hurááá, dovolená
    další
    Domácí chipsy

    Přidejte svůj komentář