0 0
Petrželová krémová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Petrželová krémová polévka

Postup přípravy

Sdílet

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 5 petrželí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 kostky koření Wuerzl
  • mletý koriandr
  • mletý bílý pepř
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • olej
  • 1,3 l vody
  • zakysaná smetana
  • zelená petrželka

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem, až začne lehce zlátnout. Přidáme oloupanou a nahrubo nastrouhanou petržel a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bujon a koření a vaříme asi 15 minut. Ponorným mixérem rozmixujeme. Chuť petržele je sladká, ale přidáním citronové šťávy získá moc příjemnou chuť. Na talířích ozdobíme zakysanou smetanou a zelenou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hurááá, dovolená
další
Domácí chipsy
předchozí
Hurááá, dovolená
další
Domácí chipsy

Přidejte svůj komentář