Ingredience
Pyré
- 5 petržel
 - 2 lžíce máslo
 - 1 malá cibule
 - 1 lžička citrónová šťáva
 - 0,5 l zeleninový vývarnebo zeleninový bio bujón rozvařený ve vodě
 - 0,5 dl šlehačka
 - kopr
 Pstruh lososovitý
- 2 filety pstruh lososovitý
 - citrónová šťáva
 - čerstvě mletý pepř
 - sůl
 - olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Petržel oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme na másle. Přisypeme petržel a chvilku opékáme, až začne s máslem vonět. Zalijeme vývarem tak, aby byla sotva ponořená a vaříme doměkka. Voda se téměř vyvaří. Přilijeme šlehačku a po chviličce stáhneme z plotny a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme citrónovou šťávou a koprem a případně špetkou soli.  | 
2 Hotovo  | Pstruha pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a vložíme do zapékací misky vytřené olejem. V troubě pod grilem rozpáleným na 180 st. C pečeme 10 minut.  | 












