0 0
Pikantní směs z mletého hovězího masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pikantní směs z mletého hovězího masa

    Postup přípravy

    Máme rádi lehce pikantní jídla. Chilli používám často. V kombinaci s hovězím masem je štiplavá chuť skvělá.

    • 500 g mletého hovězího masa
    • 3 stroužky česneku
    • hrnek červených fazolí (mám je uvařené a nasáčkované v mrazáku)
    • 1 rajčatové pyré
    • 1 větší rajče
    • hrneček mražené kukuřice
    • kousek pórku
    • 2 sterilované okurky
    • 1 plná lžička plnotučné hořčice
    • 1 plná lžíce červené sladké papriky
    • 1 lžička drcených chilli papriček
    • větvička saturejky
    • sůl
    • 1 cibule
    • olej

    Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a drcený česnek. Přidáme maso a vařečkou mícháme, aby se od sebe oddělilo a zatáhlo. Přisypeme fazole, sůl, chilli a opékáme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Opakujeme to do té doby, dokud není maso měkké. Potom zasypeme paprikou, promícháme, přidáme spařené, oloupané a pokrájené rajče i s dužinou, pokrájený pórek, okurky, kukuřici, otrhanou saturejku a zalijeme rajčatovým pyré. Ještě chvíli dusíme, případně podlijeme vodou a dosolíme.

    Podáváme s rýží. My používáme jasmínovou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Krémová polévka z růžičkové kapusty
    další
    Vepřová panenka v listovém těstě

    Přidejte svůj komentář