0 0
Pikantní směs z mletého hovězího masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pikantní směs z mletého hovězího masa

Postup přípravy

Sdílet

Máme rádi lehce pikantní jídla. Chilli používám často. V kombinaci s hovězím masem je štiplavá chuť skvělá.

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • hrnek červených fazolí (mám je uvařené a nasáčkované v mrazáku)
  • 1 rajčatové pyré
  • 1 větší rajče
  • hrneček mražené kukuřice
  • kousek pórku
  • 2 sterilované okurky
  • 1 plná lžička plnotučné hořčice
  • 1 plná lžíce červené sladké papriky
  • 1 lžička drcených chilli papriček
  • větvička saturejky
  • sůl
  • 1 cibule
  • olej

Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kousky nakrájenou cibuli a drcený česnek. Přidáme maso a vařečkou mícháme, aby se od sebe oddělilo a zatáhlo. Přisypeme fazole, sůl, chilli a opékáme. Podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme. Opakujeme to do té doby, dokud není maso měkké. Potom zasypeme paprikou, promícháme, přidáme spařené, oloupané a pokrájené rajče i s dužinou, pokrájený pórek, okurky, kukuřici, otrhanou saturejku a zalijeme rajčatovým pyré. Ještě chvíli dusíme, případně podlijeme vodou a dosolíme.

Podáváme s rýží. My používáme jasmínovou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krémová polévka z růžičkové kapusty
další
Vepřová panenka v listovém těstě
předchozí
Krémová polévka z růžičkové kapusty
další
Vepřová panenka v listovém těstě

Přidejte svůj komentář