0 0
Pikantní vege ragú

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pikantní vege ragú

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 200 ml rajčatového pyré
    • 150 g Ďobáčků (chlazené sójové nudličky)
    • 50 g mražené kukuřice
    • 3 stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 dl bílého vína
    • 1 lahůdková cibulka včetně zelené části
    • 1 malá cuketka
    • 1 malá zelená paprika
    • 1 malá červená paprika
    • chilli
    • sůl
    • olej
    • 1 hrnek jasmínové rýže

    Postup:

    Cibuli s česnekem rozkrájíme na plátky a orestujeme ve větším kastrolu na troše oleje dosklovata. Přidáme pokrájené Ďobáčky, podlijeme vínem a necháme vydusit.

    Papriky a lahůdkovou cibulku rozkrájíme na kousky, cuketu podélně rozčtvrtíme a poté rozkrájíme na plátky. Zeleninu přisypeme do kastrolu. Přidáme i kukuřici. Osolíme, okořeníme chilli a zalijeme rajčatovým pyré. Naředíme ještě 1 dl vody a pár minutek podusíme.

    Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté a osolíme. Na mírném plameni uvaříme doměkka. Od doby varu cca 12 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Mazanec alias mazaný věnec
    další
    Paprika s rajčatovým dipem

    Přidejte svůj komentář