0 0
Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pikantní vegetariánská směs s batátovými kroketami

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    Vegetariánská směs

    • 2 větší stroužky česneku
    • 2 střední kyselé okurky
    • 1 balení Ďobáčků (sojové nudličky)
    • 1 balení rajčatového pyré (210 g)
    • 1 lahůdková cibulka
    • 1 cibule
    • kousek pórku
    • pár lístečků bazalky
    • chilli koření dle chuti
    • čerstvě mletý pepř
    • sůl
    • olej

    Batátové krokety

    • 1 větší batát
    • 1 vejce
    • cizrnová mouka
    • citrónová šťáva
    • sůl
    • olej

    Postup:

    Začneme tím, že si v troubě upečeme batát doměkka. Zabere to cca 30 minut při 180 st. C. Upečený necháme zchladnout, abychom ho udrželi v ruce. Oloupeme a nastrouháme nebo prolisujeme do mísy. Přidáme vejce, citrónovou šťávu, sůl a dle potřeby cizrnovou mouku. Zpracujeme těsto, ze kterého půjdou ukoulet krokety. Rozpálíme si vyšší hladinu oleje v malém kastrůlku a krokety v něm opečeme dozlatova.

    Česnek, pórek, papriku a cibulku nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme papriku, pórek a rozbalené Ďobáčky. Minutku opékáme a zalijeme rajčatovým pyré, opepříme, přidáme chilli koření, posekanou bazalku a na kolečka nakrájenou okurku. Dle chuti osolíme a ještě asi 2 minuty necháme probublat.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Anglický jogurtový rozmarýnový chlebíček
    další
    Ovocné smoothie s pampeliškami

    Přidejte svůj komentář