• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi
0 0
Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pikantní zeleninová polévka s houbičkami enoki a rýžovými nudlemi

    Postup přípravy

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    • 50 g houbiček enoki
    • 50 g tenkých rýžových nudlí
    • 1 střední mrkev
    • vodnice velikosti mrkve
    • kousek celeru velikosti mrkve
    • 1 lahůdková cibulka
    • kousek pórku
    • kousek jemně nastrouhaného zázvoru
    • kousek červené chilli papričky
    • 2 zeleninové bio bujóny
    • olej
    • koriandr na ozdobení

    Postup:

    Zeleninu očistíme a nastrouháme na tenké dlouhé nudličky, nejlépe na V-krouhači. Cibulku a pórek nakrájíme na kousky. Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zeleninu na něm zlehka orestujeme. Zalijeme jeden a čtvrt litrem vody, přihodíme bujóny, na kousíčky nakrájenou chilli papričku a zázvor. Povaříme 8 minut a přidáme na poslední minutu vaření houbičky (nevaříme je déle, aby neztvrdly). Polévku stáhneme z plotny.

    Rýžové nudle uvaříme dle návodu. Na konci vaření do nich kápneme olej, promícháme a scedíme. Propláchneme studenou vodou a rozdělíme na talíře. Přelijeme polévkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Květák s arašídovým bešamelem
    další
    Kakaové kuličky s mandlemi a banánem

    Přidejte svůj komentář