Ingredience
- 190 g polohrubá mouka
- 95 g cukr krupice
- 3 vejce
- špetička sůl
- miska třešně
Postup přípravy
Tuhle bublaninu dělala moje mamka hodně často. Její recept byl: kolik váží 4 vejce, tolik cukru a tolik polohrubé mouky. Ačkoliv mi děsně chutnala, dávám cukru polovinu 🙂
Tato je připravena ze 3 vajec, forma o velikosti 26 x 18 cm
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kuchyňského robotu klepneme vejce a nasypeme cukr. Ušleháme hustou, světle žlutou, nadýchanou pěnu. Zatím si vymažeme pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 st. C. Omyjeme a osušíme třešně. |
2 Hotovo | Pěnu sejmeme z robotu a už jen stěrkou velmi zlehounka vmícháme po malých částech mouku. Těsto rozvrstvíme do připravené formy a hustě posypeme třeštěmi. Trochu je dlaní zamáčkneme do těsta. |
3 Hotovo | Formu vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut. Po této době zkontrolujeme zapíchnutím špejle doprostřed bublaniny, jestli je už hotová. Pokud by na špejli ulpělo těsto, pár minutek přidáme. Hotovou bublaninu necháme zchladnout a teprve pak krájíme. |