0 0
Piškotová bublanina

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g polohrubá mouka
95 g cukr krupice
3 vejce
špetička sůl
miska třešně

Piškotová bublanina

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Konzumace třešní pomáhá udržet naší pamět v dobré kondici.

  • 45 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Tuhle bublaninu dělala moje mamka hodně často. Její recept byl: kolik váží 4 vejce, tolik cukru a tolik polohrubé mouky. Ačkoliv mi děsně chutnala, dávám cukru polovinu 🙂

Tato je připravena ze 3 vajec, forma o velikosti 26 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kuchyňského robotu klepneme vejce a nasypeme cukr. Ušleháme hustou, světle žlutou, nadýchanou pěnu. Zatím si vymažeme pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 st. C. Omyjeme a osušíme třešně.

2
Hotovo

Pěnu sejmeme z robotu a už jen stěrkou velmi zlehounka vmícháme po malých částech mouku. Těsto rozvrstvíme do připravené formy a hustě posypeme třeštěmi. Trochu je dlaní zamáčkneme do těsta.

3
Hotovo

Formu vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut. Po této době zkontrolujeme zapíchnutím špejle doprostřed bublaniny, jestli je už hotová. Pokud by na špejli ulpělo těsto, pár minutek přidáme. Hotovou bublaninu necháme zchladnout a teprve pak krájíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Květák s arašídovým bešamelem
další
Tažený štrůdl s mákem a třešněmi
předchozí
Květák s arašídovým bešamelem
další
Tažený štrůdl s mákem a třešněmi

Přidejte svůj komentář