Ingredience
Těsto
- 500 g hladká mouka
 - 260 ml vlažná voda
 - 30 g droždí
 - 10 g sůl
 - 6 lžic olivový olej
 - špetka cukr krupice
 Náplň
- 100 g prosciutto
 - 60 g sýr parmazánového typu
 - 50 ml olivový olej
 - 6 stroužků česnek
 - velká hrst bazalka
 Salát
- 10 rajčata
 - 30 ml olivový olej
 - 20 g dýňová semínka
 - z 1 ks citrónová šťáva
 - 1 lžička cukr
 - špetka sůl
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Droždí rozdrobíme do vlažné vody a přidáme špetku cukru. Necháme jej trochu zaktivovat. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přilijeme vodu s droždím a olej. Zaděláme krásné vláčné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Zakryjeme fresh fólií a necháme hodinu kynout.  | 
2 Hotovo  | Šunku rozebereme na jednotlivé plátky a nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme šunku a restujeme. Přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou bazalku. Ještě chvilku opékáme. Necháme zchladnout.  | 
3 Hotovo  | Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme co nejtenčí placku. Na každou rozprostřeme čtvrtinu připravené směsi. A také posypeme najemno nastrouhaným sýrem. Vše hezky až ke krajům. Pak každou placku stočíme do ruličky a každou ruličku do šneka. Volný konec podhrneme dospodu. Válečkem rozválíme jak jen to půjde.  | 
4 Hotovo  | Šneky položíme na plech na pečící papír. Vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C a pečeme asi 18 minut. Pak teplotu zvýšíme na 195 st. C a pečeme ještě přibližně 5 minut.  | 
5 Hotovo  | Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Dýňová semínka nasucho opražíme. Citrónovou šťávu smícháme s cukrem, špetkou soli a olivovým olejeme a přelijeme přes rajčata. Posypeme semínky.  | 










