• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Pljeskavice a kuřecí maso s grilovanou zeleninou a rakouským bramborovým salátem
0 0
Pljeskavice a kuřecí maso s grilovanou zeleninou a rakouským bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pljeskavice a kuřecí maso s grilovanou zeleninou a rakouským bramborovým salátem

Trendy:

    Postup přípravy

    Sdílet

    Už podle názvu nás napadne, že pljeskavice bude domovem v Jugoslávii. I když je původem ze Srbska, vaří se napříč celou bývalou Jugoškou. Je to směs vepřového a hovězího masa, v muslimských státech pochoppitelně vepřového vymění za jehněčí.

    Na nepočitatelné množství porcí budeme potřebovat:

    Pljeskavice

    • 500 g vepřové plece
    • 750 g hovězí kýty
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 vééélká cibule
    • 1 lžička drcených chilli papriček
    • 1 lžička soli
    • 2 lžičky sypkého polévkového koření Würzl
    • velká hrst petrželky

    Kuřecí řízečky

    • kuřecí stehenní řízky
    • 1 dl olivového oleje
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • hrubě mletý pepř

    Grilovaný zeleninový salát

    • 1 lilek
    • 1 cuketa
    • 1 velká cibule
    • 5 stroužků česneku
    • cherry rajčátka
    • olivový olej
    • sůl

    Zálivka na salát

    • 1,5 dl olivového oleje
    • 2 lžíce balzamikového bílého krému
    • 1 lžička vinný ocet
    • 1 lžíce javorový sirup
    • 1/2 lžičky soli
    • hrubě drcený pepř
    • zelená petrželka

    Rakouský bramborový salát

    • 6 brambor
    • 1 cibule
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 3 lžíce kvalitního octa
    • 1 lžička cukru
    • 1 lžička soli
    • pepř
    • petrželka

    Postup:

    Maso na pljeskavici spolu s cibulí nameleme na masovém strojku. Přidáme olej, hořčici, sůl, pepř, chilli a posekanou petrželku. Důkladně promícháme a tvoříme placičky, které necháme v lednici uležet (nechala jsem vše přes noc).

    Kuřecí řízky nakrájíme na malé řízečky, odblaníme a naložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, sirupu, pepře a sojové omáčky.

    Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Potom otřeme do ubrousku a naložíme spolu s kolečky cukety a cibule do oleje s trochou soli.

    Zálivku vyšleháme z olivového oleje, balzamiko krému, octa, sirupu, soli, pepře a petržele. Měla by být hodně výrazná, ale záleží na chuti. Uschováme si jí do skleničky.

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zalijeme olejem. V kastrolku zahřejeme ocet se solí, cukrem a pepřem, až se vše rozpustí a přilijeme k bramborám. Promícháme a dáme do lednice uležet.

    Na roztopeném grilu ogrilujeme zeleninu z marinády a cherry rajčátka. Výhodou LotusGrillu je, že má uprostřed plechovou plotýnku, na které se dají grilovat drobné kousky, jako například česnek. Ogrilovanou zeleninu přendaváme do mísy, kde jí smícháme s připravenou zálivkou.

    Ogrilujeme také pljeskavici a kuřecí řízky a podáváme s grilovaným zeleninovým salátem a studeným bramborovým salátem.

    gril-jidlo

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Zeleninová směs s arašídy, zeleným banánem a rýží cam
    další
    Grilované nektarinky s kokosovým dipem
    předchozí
    Zeleninová směs s arašídy, zeleným banánem a rýží cam
    další
    Grilované nektarinky s kokosovým dipem

    Přidejte svůj komentář