• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Pljeskavice a kuřecí maso s grilovanou zeleninou a rakouským bramborovým salátem
0 0
Pljeskavice a kuřecí maso s grilovanou zeleninou a rakouským bramborovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pljeskavice a kuřecí maso s grilovanou zeleninou a rakouským bramborovým salátem

Trendy:

      Postup přípravy

      Už podle názvu nás napadne, že pljeskavice bude domovem v Jugoslávii. I když je původem ze Srbska, vaří se napříč celou bývalou Jugoškou. Je to směs vepřového a hovězího masa, v muslimských státech pochoppitelně vepřového vymění za jehněčí.

      Na nepočitatelné množství porcí budeme potřebovat:

      Pljeskavice

      • 500 g vepřové plece
      • 750 g hovězí kýty
      • 2 lžíce olivového oleje
      • 1 lžička dijonské hořčice
      • 1 vééélká cibule
      • 1 lžička drcených chilli papriček
      • 1 lžička soli
      • 2 lžičky sypkého polévkového koření Würzl
      • velká hrst petrželky

      Kuřecí řízečky

      • kuřecí stehenní řízky
      • 1 dl olivového oleje
      • 2 lžíce sojové omáčky
      • 2 lžíce citronové šťávy
      • 1 lžíce javorového sirupu
      • hrubě mletý pepř

      Grilovaný zeleninový salát

      • 1 lilek
      • 1 cuketa
      • 1 velká cibule
      • 5 stroužků česneku
      • cherry rajčátka
      • olivový olej
      • sůl

      Zálivka na salát

      • 1,5 dl olivového oleje
      • 2 lžíce balzamikového bílého krému
      • 1 lžička vinný ocet
      • 1 lžíce javorový sirup
      • 1/2 lžičky soli
      • hrubě drcený pepř
      • zelená petrželka

      Rakouský bramborový salát

      • 6 brambor
      • 1 cibule
      • 3 lžíce slunečnicového oleje
      • 3 lžíce kvalitního octa
      • 1 lžička cukru
      • 1 lžička soli
      • pepř
      • petrželka

      Postup:

      Maso na pljeskavici spolu s cibulí nameleme na masovém strojku. Přidáme olej, hořčici, sůl, pepř, chilli a posekanou petrželku. Důkladně promícháme a tvoříme placičky, které necháme v lednici uležet (nechala jsem vše přes noc).

      Kuřecí řízky nakrájíme na malé řízečky, odblaníme a naložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, sirupu, pepře a sojové omáčky.

      Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Potom otřeme do ubrousku a naložíme spolu s kolečky cukety a cibule do oleje s trochou soli.

      Zálivku vyšleháme z olivového oleje, balzamiko krému, octa, sirupu, soli, pepře a petržele. Měla by být hodně výrazná, ale záleží na chuti. Uschováme si jí do skleničky.

      Brambory uvaříme ve slupce doměkka, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a zalijeme olejem. V kastrolku zahřejeme ocet se solí, cukrem a pepřem, až se vše rozpustí a přilijeme k bramborám. Promícháme a dáme do lednice uležet.

      Na roztopeném grilu ogrilujeme zeleninu z marinády a cherry rajčátka. Výhodou LotusGrillu je, že má uprostřed plechovou plotýnku, na které se dají grilovat drobné kousky, jako například česnek. Ogrilovanou zeleninu přendaváme do mísy, kde jí smícháme s připravenou zálivkou.

      Ogrilujeme také pljeskavici a kuřecí řízky a podáváme s grilovaným zeleninovým salátem a studeným bramborovým salátem.

      gril-jidlo

      Miriam

      Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

      předchozí
      Zeleninová směs s arašídy, zeleným banánem a rýží cam
      další
      Grilované nektarinky s kokosovým dipem

      Přidejte svůj komentář