0 0
Podzimní pečený čaj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Podzimní pečený čaj

Postup přípravy

Sdílet

Na 5 malých skleniček budeme potřebovat:

  • 4 velká jablka
  • 2 velké hrušky
  • 5 hroznů modrého vína
  • 2 hrsti rakytníku
  • šťáva ze 2 citronů
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 5 hřebíčků
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 1/3 lžičky mletého badyánu
  • 1/2 kg třtinového cukru

Postup:

Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do hlubokého plechu. Přidáme otrhané kuličky vína a rakytníku, zalijeme vymačkanými citrusy, zasypeme cukrem a kořením a upečeme v troubě při 180 st. C po dobu 25 minut.

Mezitím si vyvaříme malé skleničky a malou naběračku a ovocem skleničky naplníme. Vlhkou utěrkou otřeme hrdlo skleniček a zavíčkujeme. Ponoříme do půlky do horké vody a při 80 st. 10 minut sterilizujeme.

Samozřejmě jednu dávku hned vyzkoušíme. Do čajové konvice dáme 5 vrchovatých lžic pečené směsi a zalijeme horkou vodou. Když voda trochu zchladne, přidáme citronovou šťávou dle vlastní chuti. Podáváme v hrnečku se lžičkou, abychom mohli ujídat i ovoce.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pomazánka z čerstvého sýru se šunkou
další
Musaka z uzeného tempehu a cukety
předchozí
Pomazánka z čerstvého sýru se šunkou
další
Musaka z uzeného tempehu a cukety

Přidejte svůj komentář