0 0
Podzimní pečený čaj

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Podzimní pečený čaj

    Postup přípravy

    Na 5 malých skleniček budeme potřebovat:

    • 4 velká jablka
    • 2 velké hrušky
    • 5 hroznů modrého vína
    • 2 hrsti rakytníku
    • šťáva ze 2 citronů
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 5 hřebíčků
    • 1 vrchovatá lžička skořice
    • 1/3 lžičky mletého badyánu
    • 1/2 kg třtinového cukru

    Postup:

    Jablka a hrušky omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do hlubokého plechu. Přidáme otrhané kuličky vína a rakytníku, zalijeme vymačkanými citrusy, zasypeme cukrem a kořením a upečeme v troubě při 180 st. C po dobu 25 minut.

    Mezitím si vyvaříme malé skleničky a malou naběračku a ovocem skleničky naplníme. Vlhkou utěrkou otřeme hrdlo skleniček a zavíčkujeme. Ponoříme do půlky do horké vody a při 80 st. 10 minut sterilizujeme.

    Samozřejmě jednu dávku hned vyzkoušíme. Do čajové konvice dáme 5 vrchovatých lžic pečené směsi a zalijeme horkou vodou. Když voda trochu zchladne, přidáme citronovou šťávou dle vlastní chuti. Podáváme v hrnečku se lžičkou, abychom mohli ujídat i ovoce.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Pomazánka z čerstvého sýru se šunkou
    další
    Musaka z uzeného tempehu a cukety

    Přidejte svůj komentář