0 0
Polévka z dýně Hokaido s ovocem a kokosovým mlékem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka z dýně Hokaido s ovocem a kokosovým mlékem

Postup přípravy

Sdílet

Ač je dýně Hokaido v našich končinách prakticky nováčkem, vlítla nám do kuchyní rychlostí kulového blesku. Opět po roce je tu dýňové šílenství, a tak si dýně užívejte plnými doušky. Svým vzhledem i výživnými látkami je to sluníčko pro sychravé dny 😛

Na 5 porcí budeme potřebovat:

  • 600 g dýně hodaidó
  • 150 ml kokosového mléka
  • 120 g kyselých jablek
  • šťáva z 1/2 velkého a šťavnatého pomeranče
  • 1 cibule
  • 1 celá skořice
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • sůl
  • olej
  • na dozdobení pražená dýňová semínka a dýňový olej
  • 1,4 l vody

Postup:

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje dozlatova. Jablko oloupeme, vykrájíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Stejně tak dýni omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme i se slupkou na kostičky, které přidáme do hrnce. Zalijeme přibližně 1,4 dl ohřáté vody, přihodíme skořici, okořeníme chilli kořením, osolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 15 – 20 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme kokosovým mlékem a dochutíme pomerančovou šťávou a případně solí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Medová smažená cuketa s bramborovým salátem
další
Rigatony s francouzským sýrem a šalvějí
předchozí
Medová smažená cuketa s bramborovým salátem
další
Rigatony s francouzským sýrem a šalvějí

Přidejte svůj komentář