0 0
Polévka z pečených rajčat se slaninovým chipsem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Polévka z pečených rajčat se slaninovým chipsem

    Postup přípravy

    Když si představíme kombinaci rajčat a bazalky, určitě se nám vybaví Itálie. A ačkoliv kombinace jejich chutí vzbuzuje podezření, že byly stvořeny jeden pro druhého, rajčata mají svůj původ v Mexiku a bazalka v Indii.

    Na 6 porcí budeme potřebovat:

    • 4 rajčata
    • 200 ml rajčatového pyré
    • 1 mrkev
    • 1 petržel
    • kus celeru velikosti mrkve
    • 1 cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 2 zeleninové bio bujony
    • 2 větvičky tymiánu
    • 1/2 lžičky chilli koření
    • dle chuti troška třtinového cukru
    • olivový olej

    Na ozdobení

    • 6 plátků slaniny
    • hrst bazalky
    • 4 stroužky česneku
    • olivový olej

    Postup:

    Kořenovou zeleninu oškrábeme, nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. 3 stroužky česneku oloupeme a překrojíme napůl. Rajčata omyjeme a seřízneme kraj s „bubákem“. Do kastrolu nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj připravenou zeleninu a dáme do trouby zapéct asi na 40 minut při 180 st. C.

    Potom zeleninu vyndáme z trouby, z rajčat sloupneme slupku, vyndáme větvičky tymiánu, přidáme bio bujony, pyré, chilli koření a 1,2 l vody a přivedeme k varu. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem.

    Slaninu rozškvaříme na pánvi dokřupava. Na druhé pánvičce na oleji opečeme na plátky rozkrájený česnek a nahrubo natrhanou bazalku. Připravenou slaninou a bazalkou s česnekem ozdobíme talíře polévky.

    Inspiraci na tuto polévku jsem čerpala z webu Mistra chuti 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bramborový salát
    další
    Pomazánka ze zrajících sýrů III.

    Přidejte svůj komentář