0 0
Polévka ze zeleného chřestu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka ze zeleného chřestu

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 balení zeleného chřestu
  • 1 menší cibule
  • 30 g másla
  • 1 dl šlehačky
  • 1 bujónová zeleninová bio kostka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 1 l vody

Postup:

V kastrolu na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, chvilku zasmažíme a nalijeme 1 litr studené vody. Důkladně rozmícháme. Chřest omyjeme a odstraníme dřevnaté konce. Odkrájíme poupata, která si schováme na ozdobení polévky. Stonky rozkrájíme na kousky a vložíme do vody v kastrolu. Přidáme bujón, sůl a pepř a vaříme asi 10 minut. Potom polévku rozmixujeme, přidáme poupata a vaříme ještě 3 – 5 minut. Nakonec zjemníme smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Těstoviny s rajčatovou omáčkou
další
Šalvěj lékařská
předchozí
Těstoviny s rajčatovou omáčkou
další
Šalvěj lékařská

2 komentářů Schovat komentáře

Chřestová polévka je bomba, ale nevím, proč ji kazit bujonem a moukou. Stačí misto toho pár bylinek a sůl.

Přidejte svůj komentář