0 0
Polévka ze zeleného chřestu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Polévka ze zeleného chřestu

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 balení zeleného chřestu
    • 1 menší cibule
    • 30 g másla
    • 1 dl šlehačky
    • 1 bujónová zeleninová bio kostka
    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl, pepř
    • 1 l vody

    Postup:

    V kastrolu na másle zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme lžíci hladké mouky, chvilku zasmažíme a nalijeme 1 litr studené vody. Důkladně rozmícháme. Chřest omyjeme a odstraníme dřevnaté konce. Odkrájíme poupata, která si schováme na ozdobení polévky. Stonky rozkrájíme na kousky a vložíme do vody v kastrolu. Přidáme bujón, sůl a pepř a vaříme asi 10 minut. Potom polévku rozmixujeme, přidáme poupata a vaříme ještě 3 – 5 minut. Nakonec zjemníme smetanou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Těstoviny s rajčatovou omáčkou
    další
    Šalvěj lékařská

    Přidejte svůj komentář