0 0
Pomerančové müsli tyčinky s vlašskými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomerančové müsli tyčinky s vlašskými ořechy

Postup přípravy

Sdílet

Na cca 21 tyčinek budeme potřebovat:

  • 350 g ovesných vloček (půl z toho jemných)
  • 300 ml pomerančové šťávy (2 velké šťavnaté pomeranče)
  • 100 g kandované pomerančové kůry (bez chemie)
  • 100 g tekutého medu
  • 80 g kokosového oleje (příp. jiný kvalitní olej bez výrazné chuti)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g slunečnicových semínek
  • 30 g pohankové mouky (příp. pšeničné celozrnné)
  • špetka soli

Postup:

Vlašské ořechy posekáme (ideálně na středně hrubo v elektrickém sekáčku). Smícháme s vločkami, kandovanou kůrou, semínky, solí a moukou. Přidáme pomerančovou šťávu, med a rozehřátý kokosový olej. Důkladně promícháme, vyklopíme na plech na pečící papír a plochou stěrkou uhladíme do pravidelného obdélníku.

Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C dozlatova, cca 20 mninut. Necháme chvilku zchladnout a rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky nebo bonbony.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Třešňová marmeláda s limetou a chilli
další
Halibut na másle s makovým risottem a fíky
předchozí
Třešňová marmeláda s limetou a chilli
další
Halibut na másle s makovým risottem a fíky

Přidejte svůj komentář