0 0
Pomerančové müsli tyčinky s vlašskými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pomerančové müsli tyčinky s vlašskými ořechy

    Postup přípravy

    Na cca 21 tyčinek budeme potřebovat:

    • 350 g ovesných vloček (půl z toho jemných)
    • 300 ml pomerančové šťávy (2 velké šťavnaté pomeranče)
    • 100 g kandované pomerančové kůry (bez chemie)
    • 100 g tekutého medu
    • 80 g kokosového oleje (příp. jiný kvalitní olej bez výrazné chuti)
    • 60 g vlašských ořechů
    • 60 g slunečnicových semínek
    • 30 g pohankové mouky (příp. pšeničné celozrnné)
    • špetka soli

    Postup:

    Vlašské ořechy posekáme (ideálně na středně hrubo v elektrickém sekáčku). Smícháme s vločkami, kandovanou kůrou, semínky, solí a moukou. Přidáme pomerančovou šťávu, med a rozehřátý kokosový olej. Důkladně promícháme, vyklopíme na plech na pečící papír a plochou stěrkou uhladíme do pravidelného obdélníku.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C dozlatova, cca 20 mninut. Necháme chvilku zchladnout a rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky nebo bonbony.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Třešňová marmeláda s limetou a chilli
    další
    Halibut na másle s makovým risottem a fíky

    Přidejte svůj komentář