0 0
Pstruh lososovitý s citronovou krustou a pečeným fenyklem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pstruh lososovitý s citronovou krustou a pečeným fenyklem

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 400 g pstruha lososovitého
    • 1 větší bulva fenyklu
    • 1 bílek
    • 2 lžíce strouhanky
    • nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
    • citronová šťáva dle chuti
    • 20 g sýru parmazánového typu
    • 1/2 lžičky červené kari pasty
    • 1 kostka zeleninového bio bujonu
    • zarovnanou lžičku třtinového cukru
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej

    Postup:

    Pstruha rozdělíme na dvě porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na grilovací pánvi z obou stran lehce předpečeme (začínáme na straně s kůží). Bílek metličkou vyšleháme do ne příliš tuhého sněhu. Do vyšlehaného bílku přimícháme strouhanku, půlku nastrouhané kůry a nastrouhaný sýr. Navrstvíme na každou opečenou porci půlku směsi a dáme zapéct pod gril do trouby.

    Z fenyklu odkrojíme tuhé stonky, rokrojíme na půlku, vykrojíme košťál a nakrájíme na cca centimetrové nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm plátky fenyklu spolu s troškou cukru. Podlijeme vínem a trochou vody, přidáme kari pastu, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Chvíli před změknutím přidáme zbytek citronové kůry a trochu citronové šťávy.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Brokolice zapečená s mletým masem
    další
    Pšenično-žitný chléb

    Přidejte svůj komentář