Postup přípravy
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 400 g pstruha lososovitého
- 1 větší bulva fenyklu
- 1 bílek
- 2 lžíce strouhanky
- nastrouhaná kůra z 1 bio citronu
- citronová šťáva dle chuti
- 20 g sýru parmazánového typu
- 1/2 lžičky červené kari pasty
- 1 kostka zeleninového bio bujonu
- zarovnanou lžičku třtinového cukru
- sůl, čerstvě mletý pepř
- olej
Postup:
Pstruha rozdělíme na dvě porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na grilovací pánvi z obou stran lehce předpečeme (začínáme na straně s kůží). Bílek metličkou vyšleháme do ne příliš tuhého sněhu. Do vyšlehaného bílku přimícháme strouhanku, půlku nastrouhané kůry a nastrouhaný sýr. Navrstvíme na každou opečenou porci půlku směsi a dáme zapéct pod gril do trouby.
Z fenyklu odkrojíme tuhé stonky, rokrojíme na půlku, vykrojíme košťál a nakrájíme na cca centimetrové nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm plátky fenyklu spolu s troškou cukru. Podlijeme vínem a trochou vody, přidáme kari pastu, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Chvíli před změknutím přidáme zbytek citronové kůry a trochu citronové šťávy.