0 0
Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

Pstruh

  • 500 g pstruha lososovitého
  • 20 g strouhaného sýra parmazánového typu
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • olivový olej

Fazolky

  • 300 g zelených fazolek
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lahůdkové cibulky
  • hrst mandlových lupínků
  • hrubě mletý pepř
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • olivový olej

Salát

  • 12 cherry rajčátek
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • sůl

Postup:

Pstruha otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme do pekáčku na trošku olivového oleje. Vložíme do trouby pod gril, rozpálený na 190 st. C na cca 15 minut. Poté posypeme povrch ryby strouhaným sýrem a ještě pár minutek zapečeme.

Mezitím si na pánvi na olivovém oleji zpěníme pokrájené cibulky s česnekem a mandlovými lupínky. Fazolové lusky omyjeme, pokrájíme na cca 3 cm kousky a přisypeme do pánve. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Potom zakápneme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme. Pokličku odklopíme, ochutíme citrónovou šťávou a necháme případnou tekutinu vysmahnout.

Rajčátka omyjeme, přepůlíme a smícháme s olejem, citrónovou šťávou a solí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Rýžový dezert s jahodami
další
Chřestový koláč s bešamelem
předchozí
Rýžový dezert s jahodami
další
Chřestový koláč s bešamelem

Přidejte svůj komentář