0 0
Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pstruh lososovitý s parmezánem a zelenými fazolkami

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Pstruh

    • 500 g pstruha lososovitého
    • 20 g strouhaného sýra parmazánového typu
    • citrónová šťáva
    • sůl
    • olivový olej

    Fazolky

    • 300 g zelených fazolek
    • 3 stroužky česneku
    • 2 lahůdkové cibulky
    • hrst mandlových lupínků
    • hrubě mletý pepř
    • citrónová šťáva
    • sůl
    • olivový olej

    Salát

    • 12 cherry rajčátek
    • olivový olej
    • citrónová šťáva
    • sůl

    Postup:

    Pstruha otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a položíme do pekáčku na trošku olivového oleje. Vložíme do trouby pod gril, rozpálený na 190 st. C na cca 15 minut. Poté posypeme povrch ryby strouhaným sýrem a ještě pár minutek zapečeme.

    Mezitím si na pánvi na olivovém oleji zpěníme pokrájené cibulky s česnekem a mandlovými lupínky. Fazolové lusky omyjeme, pokrájíme na cca 3 cm kousky a přisypeme do pánve. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme. Potom zakápneme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a 5 minut dusíme. Pokličku odklopíme, ochutíme citrónovou šťávou a necháme případnou tekutinu vysmahnout.

    Rajčátka omyjeme, přepůlíme a smícháme s olejem, citrónovou šťávou a solí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Rýžový dezert s jahodami
    další
    Chřestový koláč s bešamelem

    Přidejte svůj komentář