0 0
Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 400 g pstruha lososovitého
  • 1/2 citronu
  • 30 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Risotto

  • 260 g rýže Arborio
  • 20 g másla
  • 20 g sýru parmazánového typu
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 3 dl zeleninového vývaru nebo zeleninového bio bujonu
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • olivový olej

Fazolky

  • 300 g zelených fazolek
  • 3 plátky libové slaniny
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/2 dl suchého bílého vína
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Okurkový salát

  • 1 salátová okurka
  • šťáva z půlky citronu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, až oboje zesklovatí. Přisypeme suchou rýži a mícháme, až se obalí olejem. Potom zalijeme polovinou vína, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme víno vydusit. Trvá to opravdu jen chviličku, tak od sporáku v žádném případě neodcházíme. Risotto vyžaduje společnost.

Když se víno vydusí, přilijeme zbytek a zase přiklopíme a necháme vydusit. Potom postupně přiléváme vývar, asi na 3x a proces opakujeme. Potom už rýži začneme ochutnávat, protože by mohla být hotová tak akorát. Nebude to trvat déle než 20 minut. Před dokončením přidáme máslo a a strouhaný sýr a necháme rozpustit. Zamícháme. Rissoto má být vláčné, mokré a zrnka rýže na skus.

V mezičase si omyjeme a pokrájíme fazolky. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme fazolky a společně chvíli restujeme. Přilijeme trošičku bílého vína, osolíme, přiklopíme pokličkou a ještě asi 5 minut dusíme.

Rybu rozkrájíme na porce, hojně pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na másle s trochou oleje z obou stran opečeme dozlatova. Začneme na straně, kde je kůže.

Okurku oloupeme, nastrouháme na plátky a smícháme se zálivkou vyšlehanou z citronové šťávy, oleje, javorového sirupu a soli.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vafle s dušenými hruškami
další
Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru
předchozí
Vafle s dušenými hruškami
další
Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru

Přidejte svůj komentář