0 0
Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Pstruh lososovitý s risottem a zelenými fazolkami

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 400 g pstruha lososovitého
    • 1/2 citronu
    • 30 g másla
    • 3 lžíce oleje
    • sůl, pepř

    Risotto

    • 260 g rýže Arborio
    • 20 g másla
    • 20 g sýru parmazánového typu
    • 2 dl suchého bílého vína
    • 3 dl zeleninového vývaru nebo zeleninového bio bujonu
    • 1 cibule
    • 1 velký stroužek česneku
    • olivový olej

    Fazolky

    • 300 g zelených fazolek
    • 3 plátky libové slaniny
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1/2 dl suchého bílého vína
    • sůl, čerstvě mletý pepř

    Okurkový salát

    • 1 salátová okurka
    • šťáva z půlky citronu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce javorového sirupu
    • špetka soli

    Postup:

    Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, až oboje zesklovatí. Přisypeme suchou rýži a mícháme, až se obalí olejem. Potom zalijeme polovinou vína, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme víno vydusit. Trvá to opravdu jen chviličku, tak od sporáku v žádném případě neodcházíme. Risotto vyžaduje společnost.

    Když se víno vydusí, přilijeme zbytek a zase přiklopíme a necháme vydusit. Potom postupně přiléváme vývar, asi na 3x a proces opakujeme. Potom už rýži začneme ochutnávat, protože by mohla být hotová tak akorát. Nebude to trvat déle než 20 minut. Před dokončením přidáme máslo a a strouhaný sýr a necháme rozpustit. Zamícháme. Rissoto má být vláčné, mokré a zrnka rýže na skus.

    V mezičase si omyjeme a pokrájíme fazolky. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a plátky česneku. Přidáme fazolky a společně chvíli restujeme. Přilijeme trošičku bílého vína, osolíme, přiklopíme pokličkou a ještě asi 5 minut dusíme.

    Rybu rozkrájíme na porce, hojně pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na másle s trochou oleje z obou stran opečeme dozlatova. Začneme na straně, kde je kůže.

    Okurku oloupeme, nastrouháme na plátky a smícháme se zálivkou vyšlehanou z citronové šťávy, oleje, javorového sirupu a soli.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Hrstková polévka
    další
    Tagliatelle s omáčkou z rajčat a řapíkatého celeru

    Přidejte svůj komentář