Ingredience
- 150 g čedar
 - 150 g ricotta
 - 6 tortilla placky
 - 3 rajčata
 - 2 avokádo
 - 1 stroužek česneknebo sušený
 - z 0,5 citrónu citrónová šťáva
 - čerstvý koriandr
 - čerstvě mletý pepř
 - sůl
 - olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky, vydlabeme dužinu a dáme do elektrického sekáčku (mixéru nebo vyšší nádoby vhodné pro elektrický ponorný mixér, případně rozmačkáme vidličkou), zakapeme vydatně citrónovou šťávou, přidáme ricottu, rozdrcený česnek, pepř a sůl. Důkladně promísíme.  | 
2 Hotovo  | Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čedar rozstrouháme na hrubém struhadle. Koriandr posekáme nadrobno.  | 
3 Hotovo  | Pánev vytřeme olejem a přendáme na rozpálenou plotnu. Na dno položíme tortillu, naplníme třetinou avokádového krému, na něj rozložíme plátky rajčete, posypeme čedarem, koriandrem a zakryjeme druhou plackou. Důkladně přimáčkneme po celé ploše. Opečeme dozlatova a pak pomocí dvou obraceček quesadillu převrátíme. Opět přitiskneme po celé ploše a upečeme dozlatova z druhé strany.  | 
4 Hotovo  | Hotovou quesadillu přendáme na prkénko a kolečkem na pizzu rozkrojíme napůl a pak na čtvrtky. Pokračujeme s pečením dalšího kusu.  | 













