0 0
Ragú z hlívy ústřičné s bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ragú z hlívy ústřičné s bramborovým knedlíkem

    Postup přípravy

    Hlívě ústřičné by spíš slušel název hlíva zázračná. Je to houba zdraví a vitality a také prý věčného mládí.

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 300 g hlívy ústřičné
    • 100 g moravského uzeného vcelku
    • 50 g mraženého hrášku
    • 5 kuliček nového koření
    • 3 bobkové listy
    • 3 stroužky česneku
    • 3 rajčata
    • 1 mrkev
    • 1 velká cibule
    • 1 lahůdková cibulka i se zelenou částí
    • 1 dl bílého vína
    • 1 chilli paprička
    • 1 kostka zeleninového bio bujónu
    • 1 lžíce hladké mouky
    • kus celeru velikosti mrkve
    • pepř, sůl
    • olej
    • bramborový knedlík
    • petrželka na ozdobení

    Postup:

    Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hlívě odkrájíme tuhé nožičky a plodnice nakrájíme na kousky. Lahůdkovou cibulku, cibuli a česnek taky nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme. Moravské uzené nakrájíme na nudličky.

    Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme mrkev s celerem. Přidáme pokrájenou cibuli a česnek, moravské uzené a restujeme dorůžova. Zalijeme vínem a necháme vypařit. Přilijeme trochu vody, přidáme koření, rozdrobený bujón, pokrájenou hlívu, lahůdkovou cibulku a rajčata, osolíme a dusíme pod pokličkou pár minut. Přisypeme hrášek a přilijeme asi deci vody s rozkvedlanou moukou. Promícháme a povaříme do zhoustnutí. Dle potřeby doředíme vodou.

    V mezičase uvaříme brambory a přichystáme bramborové knedlíky.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Budapešťská pomazánka
    další
    Svíčková na smetaně

    Přidejte svůj komentář